ODLIČAN UZ ČAJ I KAFU Starinski kolač sa jabukama - topi se u ustima
Starinski kolač sa jabukama ćete, sasvim sigurno, obožavati

Sastojci:
Možda vas zanima:

KOLAČI SA LIMUNOM U SAVRŠENOM SLATKO-KISELKASTOM SPOJU Osvežavajući i lagani
Žuti brauni, tart sa limunom, čizkejk ili kuglof, osvojiće i one koji ne vole slatko.

FENOMENALNI KOLAČI SA MAKOM Lagani i izdašni a neodoljivo ukusni
Ako volite mak, ove kolače ćete da obožavate. Najbolje stavite odmah duplu meru.

NAJLEPŠI KOLAČI SA MEDOM Tope se u ustima, a priprema je jednostavna
Starinski kolač sa orasima, čoko kocke, egipatski kolač, medenjaci ili makovnjača, šta god da izaberete nećete da pogrešite.

KREMASTO I LISNATO SAVRŠENSTVO Ruska Napoleon torta, delikatno hrskava i romantično vazdušasta
Ne samo po nazivu koji nosi, već i po načinu pripreme, napoleon torta je jedna od najneobičnijih torti
Za fil:
- 5 narendanih jabuka
- 3 kašike šećera
- 12 g vanilin šećera
Za koru:
- 7 jaja
- 120 g šećera
- 6 kašika ulja
- 6 kašika mleka
- 6 kašika brašna
- 12 g praška za pecivo
Priprema:
Pomešajte jabuke sa vanilin i običnim šećerom i kuvajte desetak minuta uz konstantno mešanje. Smesa treba da bude kao mekana pasta, odnosno, potrebno je da se šećer skroz otopi.
Zatim umutite cela jaja sa šećerom, a onda dodajte ulje i mleko. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, prosejte ga i ubacite u smesu. Zatim lagano mešajte ručno sve dok ne dobijete glatku smesu, a potom je izlijte u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.
Pecite na 200 stepeni, najduže pola sata, a zatim ostavite da se potpuno ohladi. Podelite koru na dva jednaka dela i prebacite u malo dublju posudu. Preko stavite fil od jabuka, a zatim preklopite drugom korom. Nakon toga, pospite šećerom u prahu i isecite na trouglove.

BAKLAVA ROLAT Omiljena poslastica u malo drugačijem izdanju, prste da poližete
Fenomenalan desert za prave sladokusce.

ROZEN TORTA SA MAKOM Očaravajuća poslastica ukusa koji priča priče, za pravo uživanje
Neodoljiva torta nestaće sa stola odmah.

KUGLOF SA KOKOSOM Mirisni desert koji budi uspomene na dane letovanja
Mekan i sladak, nećete moći da prestanete da ga jedete.


DUNAVSKI TALASI Kremasti desert sa višnjama od kog će vam poći voda na usta
Sočan i kremast voćni kolač.
Komentari (0)