ODLIČAN UZ ČAJ I KAFU Starinski kolač sa jabukama - topi se u ustima
Starinski kolač sa jabukama ćete, sasvim sigurno, obožavati
Sastojci:
Za fil:
- 5 narendanih jabuka
- 3 kašike šećera
- 12 g vanilin šećera
Za koru:
- 7 jaja
- 120 g šećera
- 6 kašika ulja
- 6 kašika mleka
- 6 kašika brašna
- 12 g praška za pecivo
Priprema:
Pomešajte jabuke sa vanilin i običnim šećerom i kuvajte desetak minuta uz konstantno mešanje. Smesa treba da bude kao mekana pasta, odnosno, potrebno je da se šećer skroz otopi.
Zatim umutite cela jaja sa šećerom, a onda dodajte ulje i mleko. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, prosejte ga i ubacite u smesu. Zatim lagano mešajte ručno sve dok ne dobijete glatku smesu, a potom je izlijte u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.
Pecite na 200 stepeni, najduže pola sata, a zatim ostavite da se potpuno ohladi. Podelite koru na dva jednaka dela i prebacite u malo dublju posudu. Preko stavite fil od jabuka, a zatim preklopite drugom korom. Nakon toga, pospite šećerom u prahu i isecite na trouglove.
Možda vas zanima:
KOLAČI SA LIMUNOM U SAVRŠENOM SLATKO-KISELKASTOM SPOJU Osvežavajući i lagani
Žuti brauni, tart sa limunom, čizkejk ili kuglof, osvojiće i one koji ne vole slatko.
FENOMENALNI KOLAČI SA MAKOM Lagani i izdašni a neodoljivo ukusni
Ako volite mak, ove kolače ćete da obožavate. Najbolje stavite odmah duplu meru.
NAJLEPŠI KOLAČI SA MEDOM Tope se u ustima, a priprema je jednostavna
Starinski kolač sa orasima, čoko kocke, egipatski kolač, medenjaci ili makovnjača, šta god da izaberete nećete da pogrešite.
KREMASTO I LISNATO SAVRŠENSTVO Ruska Napoleon torta, delikatno hrskava i romantično vazdušasta
Ne samo po nazivu koji nosi, već i po načinu pripreme, napoleon torta je jedna od najneobičnijih torti
TIRAMISU SA BELOM ČOKOLADOM Još slađi od originala, poći će vam voda na usta
Italijanski klasik na drugačiji način za sve sladokusce.
RUM KOLAČ Brzinski desert koji se ne peče, a mekan kao duša, savršen za hladne dane
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
BRZI LAVA KOLAČ Idealan za početnike u kuhinji i dolazak iznenadnih gostiju, a preukusan
Neodoljivi kolač topi se u ustima, a uspeva svima.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
Komentari (0)