KAD VAM SE JEDE NEŠTO ČOKOLADNO Ledene Švarcvald kocke su proste za napraviti
Odličan spoj čokolade i višanja.
Švarcvald ledene kocke
Sastojci za 12 komada:
Za biskvit:
250 ml brašna
na vrh kašičice sode bikarbone
50 g putera
180 g čokolade
120 g šećera
2 jajeta
Za fil:
3 kesice sladoleda od vanile
200 g smrznutih višanja
250 g šećera
Priprema:
Na pari zajedno otopite izlomljenu čokoladu i puter. Skinite sa ringle, dodajte šećer, promešajte, dodajte jaja i energično mutite da dobijete homogenu smesu, dodajući malo-pomalo mešavinu brašna i sode bikarbone. Dobijenu masu preručite u četvrtast pleh, obložen papirom za pečenje, poravnajte spatulom da bude debljine od oko 1 cm i pecite 20 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Pečeni biskvit izvadite iz rerne, malo ohladite, preručite na radnu površinu i ostavite da se sasvim hladi. Za to vreme pripremite sladoled
prema uputstvu i ostavite ga da odstoji u frižideru. Višnje pospite šećerom, sačekajte da malo puste sok, pa kuvajte na umerenoj temperaturi uz stalno mešanje. Kada se masa zgusne, ohladite je i dve trećine pomešajte sa sladoledom. Ohlađeni biskvit po dužini prepolovite, jedan deo položite u četvrtast pleh, obložen providnom folijom, premažite ga mešavinom sladoleda i višanja, poklopite drugim delom i ostavite da najmanje dva sata stoji u zamrzivaču. Neposredno pre služenja isecite na 12 kocki i na svaku položite
po kašičicu višanja.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)