KAD VAM SE JEDE NEŠTO ČOKOLADNO Ledene Švarcvald kocke su proste za napraviti
Odličan spoj čokolade i višanja.
Švarcvald ledene kocke
Sastojci za 12 komada:
Za biskvit:
250 ml brašna
na vrh kašičice sode bikarbone
50 g putera
180 g čokolade
120 g šećera
2 jajeta
Za fil:
3 kesice sladoleda od vanile
200 g smrznutih višanja
250 g šećera
Priprema:
Na pari zajedno otopite izlomljenu čokoladu i puter. Skinite sa ringle, dodajte šećer, promešajte, dodajte jaja i energično mutite da dobijete homogenu smesu, dodajući malo-pomalo mešavinu brašna i sode bikarbone. Dobijenu masu preručite u četvrtast pleh, obložen papirom za pečenje, poravnajte spatulom da bude debljine od oko 1 cm i pecite 20 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Pečeni biskvit izvadite iz rerne, malo ohladite, preručite na radnu površinu i ostavite da se sasvim hladi. Za to vreme pripremite sladoled
prema uputstvu i ostavite ga da odstoji u frižideru. Višnje pospite šećerom, sačekajte da malo puste sok, pa kuvajte na umerenoj temperaturi uz stalno mešanje. Kada se masa zgusne, ohladite je i dve trećine pomešajte sa sladoledom. Ohlađeni biskvit po dužini prepolovite, jedan deo položite u četvrtast pleh, obložen providnom folijom, premažite ga mešavinom sladoleda i višanja, poklopite drugim delom i ostavite da najmanje dva sata stoji u zamrzivaču. Neposredno pre služenja isecite na 12 kocki i na svaku položite
po kašičicu višanja.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)