SLAĐE NE MOŽE Zdrav i ukusan desert sa lešnikom osvojiće vas na prvi griz
Rado ćete ga praviti svaki sledeći put.
Lešnik gnezda
Sastojci:
2 dcl vode
200 g šećera
150 g margarina
100 g tamne čokolade
150 g mlevenih pečenih lešnika
300 g mlevenog keksa
Priprema:
Stavite u manju šerpu 2 dcl vode, 200 g šećera, 150 g margarina, 100 g tamne čokolade i lagano mešajte dok ne provri i dok ne dobijete tečnu smesu. Zatim sklonite sa šporeta i dodajte 150 g mlevenih pečenih lešnika i 300 g mlevenog keksa. Kada se smesa ohladi, vlažnim rukama pravite kuglice veličine oraha, pa ih uvaljajte u mlevene lešnike, a onda u sredini svakog kažiprstom napravite udubljenje. „Eurokrem“ stavite u špric i napunite vaša „gnezda“.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NEMA NIŠTA ZDRAVIJE I UKUSNIJE Loptice od lešnika praktične su i za put
Deca će uživati u njihovoj pripremi.
ODLIČNO SE SLAŽU UZ KAFU ILI ČAJ Posni medenjaci su uvek dobar izbor za nedeljno popodne
Pravite ih po izgledu po želji.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)