TORTA OD ČOKOLADE I KOKOSA Sočne kore i mirišljavi fil osvajaju na prvi zalogaj
Spoj kora natopljenih čokoladnim mlekom i fila od vanile i kokosa čini ovu tortu savršenom
Sastojci:
Kora:
9 jaja
9 kašika šećera
1,5 kašika ulja
1,5 kašika mleka
1 prašak za pecivo
9 kašika brašna
5 kašika kakaoa
Fil:
3 pudinga od vanile
1 l mleka
250 g šećera
300 g kokosovog brašna
2 kesice želatina
4 dl slatke pavlake
Ostalo:
4 dl čokoladnog mleka
200 g čokolade za kuvanje
2 dl slatke pavlake
Priprema: Umutiti navedene sastojke za koru i ispeći tri kore u prethodno zagrejanoj rerni.
Fil: Skuvati oba pudinga sa šećerom i kokosovim brašnom u mleku. Dok je smesa vruća, dodati želatin i dobro promešati. Ostaviti fil da se ohladi, pa u njega dodati umućenu slatku pavlaku. Kore natopiti čokoladnim mlekom. Nafilovati ih pripremljenim filom.
Glazura: Na laganoj vatri otopiti čokoladu sa margarinom i slatkom pavlakom. Kad se smesa malo ohladi, glazirati tortu i ukrasiti po želji.
Možda vas zanima:
SLATKA FANTAZIJA Čokoladna torta koja će oduševiti goste, a posebno decu
Ima tri kore i fil, ali se brzo pravi.
BOEM TORTA ZA SVE SVEČANE PRILIKE Poslastica koja razvaljuje ukusom
Savršena za slavsku trpezu.
KOKOS TORTA PO RECEPTU IZ 1875 GODINE Jednostavna, bogata i mekana
Ukućani će stajati u redu za još.
KINDER TORTA BUDI NOSTALGIJU Raskošna i kremasta, a vole je svi od 7 do 107 godina
Gosti će biti oduševljeni, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)