TORTA OD ČOKOLADE I KOKOSA Sočne kore i mirišljavi fil osvajaju na prvi zalogaj
Spoj kora natopljenih čokoladnim mlekom i fila od vanile i kokosa čini ovu tortu savršenom
Sastojci:
Kora:
9 jaja
9 kašika šećera
1,5 kašika ulja
1,5 kašika mleka
1 prašak za pecivo
9 kašika brašna
5 kašika kakaoa
Fil:
3 pudinga od vanile
1 l mleka
250 g šećera
300 g kokosovog brašna
2 kesice želatina
4 dl slatke pavlake
Ostalo:
4 dl čokoladnog mleka
200 g čokolade za kuvanje
2 dl slatke pavlake
Priprema: Umutiti navedene sastojke za koru i ispeći tri kore u prethodno zagrejanoj rerni.
Fil: Skuvati oba pudinga sa šećerom i kokosovim brašnom u mleku. Dok je smesa vruća, dodati želatin i dobro promešati. Ostaviti fil da se ohladi, pa u njega dodati umućenu slatku pavlaku. Kore natopiti čokoladnim mlekom. Nafilovati ih pripremljenim filom.
Glazura: Na laganoj vatri otopiti čokoladu sa margarinom i slatkom pavlakom. Kad se smesa malo ohladi, glazirati tortu i ukrasiti po želji.
Možda vas zanima:
SLATKA FANTAZIJA Čokoladna torta koja će oduševiti goste, a posebno decu
Ima tri kore i fil, ali se brzo pravi.
BOEM TORTA ZA SVE SVEČANE PRILIKE Poslastica koja razvaljuje ukusom
Savršena za slavsku trpezu.
KOKOS TORTA PO RECEPTU IZ 1875 GODINE Jednostavna, bogata i mekana
Ukućani će stajati u redu za još.
KINDER TORTA BUDI NOSTALGIJU Raskošna i kremasta, a vole je svi od 7 do 107 godina
Gosti će biti oduševljeni, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)