RECEPT KOJI JE ZAPALIO INTERNET Mekani kolač od OMILJENOG voća koji se ne peče

Alo.rs

17:00

Slatki kutak 0

Lako se sprema, to može svako.

RECEPT KOJI JE ZAPALIO INTERNET Mekani kolač od OMILJENOG voća koji se ne peče
Shutterstock

Savršenstvo od banane

Sastojci:

150 g brašna

1/2 kesice praška za pecivo

2 kašike kakaoa

1/2 kašičice sode bikarbone

60 g šećera

1 kesica vanilin šećera

100 ml ulja

100 ml mleka

100 ml gustog jogurta

100 g kisele pavlake

2 kašike ruma

prstohvat soli

Za fil:

900 ml mleka

150 g šećera

1 kesica vanilin šećera

2 pudinga od vanile

4 kašike gustina

100 g putera

3 manje banane

500 ml slatke pavlake

kremfiks

2 kesice želatina

2 kašičice arome vanile

100 g čokolade za kuvanje

Dodatno:

4 kašike mleka

banana

Priprema:

U jednoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo, kakao i sodu bikarbonu, a u drugoj umutite ostale sastojke za koru. Kad se povežu, ubacite smesu s brašnom i lagano varjačom promešajte, pa sipajte u pleh i pecite oko 15 minuta na 200 stepeni. Od 900 ml mleka odvojte 150 ml i u tome rastopite puding, gustin, šećer i vanilin šećer. Ostatak mleka zagrejte do ključanja, sklonite s vatre i dodajte mu smesu pudinga i šećera. Vratite na ringlu i kuvajte dok se ne zgusne. Kad se puding ohladi, dodajte mu puter i dobro izmiksajte. U drugoj posudi umutite slatku pavlaku s kremfiksom i dodajte banane koje ste izgnječili. Pavlaku ubacite u puding, sjedinite i dodajte želatin i aromu vanile. Na kraju ubacite komadiće čokolade. Smesu izlijte na koru koju ste natopili s mlekom i ostavite da se hladi.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

trileće

OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto

15:06

19 novembar, 2024

Slatki kutak

Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.

Komentari (0)

Loading