RECEPT KOJI JE ZAPALIO INTERNET Mekani kolač od OMILJENOG voća koji se ne peče
Lako se sprema, to može svako.
Savršenstvo od banane
Sastojci:
150 g brašna
1/2 kesice praška za pecivo
2 kašike kakaoa
1/2 kašičice sode bikarbone
60 g šećera
1 kesica vanilin šećera
100 ml ulja
100 ml mleka
100 ml gustog jogurta
100 g kisele pavlake
2 kašike ruma
prstohvat soli
Za fil:
900 ml mleka
150 g šećera
1 kesica vanilin šećera
2 pudinga od vanile
4 kašike gustina
100 g putera
3 manje banane
500 ml slatke pavlake
kremfiks
2 kesice želatina
2 kašičice arome vanile
100 g čokolade za kuvanje
Dodatno:
4 kašike mleka
banana
Priprema:
U jednoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo, kakao i sodu bikarbonu, a u drugoj umutite ostale sastojke za koru. Kad se povežu, ubacite smesu s brašnom i lagano varjačom promešajte, pa sipajte u pleh i pecite oko 15 minuta na 200 stepeni. Od 900 ml mleka odvojte 150 ml i u tome rastopite puding, gustin, šećer i vanilin šećer. Ostatak mleka zagrejte do ključanja, sklonite s vatre i dodajte mu smesu pudinga i šećera. Vratite na ringlu i kuvajte dok se ne zgusne. Kad se puding ohladi, dodajte mu puter i dobro izmiksajte. U drugoj posudi umutite slatku pavlaku s kremfiksom i dodajte banane koje ste izgnječili. Pavlaku ubacite u puding, sjedinite i dodajte želatin i aromu vanile. Na kraju ubacite komadiće čokolade. Smesu izlijte na koru koju ste natopili s mlekom i ostavite da se hladi.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
POSLASTICA NAŠEG DETINJSTVA Ovo je specijalan recept za banana split
Neodoljiv desert za celu porodicu.
JUTRO ZA POŽELETI Napravite hranljiv i bogat ukusom doručak za celu porodicu
Jedinstven spoj namirnica.
ZASLADITE VEČE Kremasti puding od banane je najlakša poslastica koju možete da napravite
Uživajte u svakom zalogaju.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)