JUTRO ZA POŽELETI Napravite hranljiv i bogat ukusom doručak za celu porodicu
Jedinstven spoj namirnica.
Yo-Yo - Pohovana banana sa šunkom
Sastojci:
4 banane
300 g šunke
150 g sira
100 g kukuruzno brašno
100 g brašna
malo mleka
malo soli, biber
čili po ukusu
Priprema:
Bananu isecite uzduž. Šunku isecite na tanke listiće prema dužini polovine banana. Isto to uradite i sa sirom. Postavite jednu polovinu banane, na nju položite šunku, zatim sir, pa opet šunku. Između stavite i začine. U malo brašna, od kojeg je 2/3 kukuruzno, a ostatak je pšenično, dodajte so i biber po želji i sa malo mleka napravite smesu koja je gušća od smese za palačinke. Uvaljajte je dobro u smesu i stavite je da se prži u vrućem ulju. Pržite dok ne dobije zlatnobraon boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
POSLASTICA NAŠEG DETINJSTVA Ovo je specijalan recept za banana split
Neodoljiv desert za celu porodicu.
ZASLADITE VEČE Kremasti puding od banane je najlakša poslastica koju možete da napravite
Uživajte u svakom zalogaju.
ŠTO DUŽE STOJE, TO SU MEKŠI Mafini sa bananom zavoleće svako
Jedinstvenog su ukusa.
ODLIČNO SE SLAŽU UZ KAFU ILI ČAJ Posni medenjaci su uvek dobar izbor za nedeljno popodne
Pravite ih po izgledu po želji.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)