JUTRO ZA POŽELETI Napravite hranljiv i bogat ukusom doručak za celu porodicu

Alo.rs

10:00

Kulinarski globus 0

Jedinstven spoj namirnica.

JUTRO ZA POŽELETI Napravite hranljiv i bogat ukusom doručak za celu porodicu
Shutterstock

Yo-Yo - Pohovana banana sa šunkom

Sastojci:

4 banane

300 g šunke

150 g sira

100 g kukuruzno brašno

100 g brašna

malo mleka

malo soli, biber

čili po ukusu

Priprema:

Bananu isecite uzduž. Šunku isecite na tanke listiće prema dužini polovine banana. Isto to uradite i sa sirom. Postavite jednu polovinu banane, na nju položite šunku, zatim sir, pa opet šunku. Između stavite i začine. U malo brašna, od kojeg je 2/3 kukuruzno, a ostatak je pšenično, dodajte so i biber po želji i sa malo mleka napravite smesu koja je gušća od smese za palačinke. Uvaljajte je dobro u smesu i stavite je da se prži u vrućem ulju. Pržite dok ne dobije zlatnobraon boju.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading