OVO JE NAJLAKŠI RECEPT Tulumbe koje se peku u rerni lakše se prave i uspeju svakoj domaćici
Popularna izdašna poslastica.
Sastojci:
Za testo:
5 jaja
400 g brašna
400 ml vode
130 ml ulja
1 ravna kašičica soli
1 prašak za pecivo
Za sirup:
1 l vode
700 g šećera
1 limun
Priprema:
Sirup: Opran limun iseći na kolutove. Vodu, šećer i limun staviti da provri. Kada provri kuvati na jakoj vatri 15 minuta bez poklopca. Skloniti sa vatre, poklopiti i ostaviti da se ohladi.
Testo: Pleh obložiti papirom za pečenje. U šerpu sipati vodu, ulje i so i staviti da provri. Skloniti sa vatre i dodati mešavinu brašna i praška za pecivo, dobro izmešati. Vratiti na vatru i mešati varjačom još 2 minuta. Ostaviti testo da se prohladi, pa dodavati jedno po jedno jaje i mutiti sve vreme mikserom sa nastavcima za testo. Tulumbe istiskivati špricem za tulumbe na pleh. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni pola sata. Za to vreme ne otvarajte rernu. Sklonite pek papir i prelijte pečene tulumbe hladnim sirupom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ALKATRAZ KOCKE SE TOPE U USTIMA Polovina se smaže dok su još u plehu
Priprema je laka, a ukus božanstven.
TULUMBE IZ RERNE Poćiće vam voda na usta koliko su neodoljive, vredne svakog truda
Mirisne i sočne, najbolje odmah stavite duplu meru.
TULUMBE IZ RERNE Zdravije i sočne, a neće biti preslatke, već taman koliko treba
Priprema je jednostavna, a ukus savršen.
ČOKOLADNI KOH Sočna slatka poslastica koju obožavaju i stari i mladi
Probajte omiljeni kolač iz detinjstva u novoj verziji.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)