Nestaje sa stola brzinom svetlosti: Neverovatno ukusna čokoladna torta od samo 3 sastojka, a bez pečenja (VIDEO)

Ivana Vujnović

19:00

Slatki kutak 0

Ovaj recept jednostavno morate da isprobate jer je priprema neverovatno jednostavna, a rezultat je čokoladna tortica za koju će svi tražiti recept!

torta
Printscreen/Youtube

Ovaj recept za neverovatno ukusnu čokoladnu tortu koji se ne peče, dolazi nam s YouTube kanala Vinastar Channel. 

Čokoladna torta od 3 sastojka

Sastojci:

250 g ovsenih pahuljica

450 ml neutralne pavlake

280 g čokolade za kuvanje

Priprema:

Oko 200 g čokolade za kuvanje sitno iseckati, prebaciti u činiju i ostaviti na stranu. U šerpu staviti 400 ml pavlake i kuvati dok ne provri (paziti da ne provri) pa preliti preko seckane čokolade. Ostavite 2 minuta da se čokolada potpuno otopi, a zatim dobro promešajte sastojke. Dodajte 250 g ovsenih pahuljica dok je otopljena čokolada još topla. Promešajte da se sjedini. Dobićete gustu smešu. Dno kalupa za torte (15 cm) obložite papirom za pečenje i premažite ga puterom ili margarinom. Zatim sipajte smesu u kalup, pritiskajući je da se ravnomerno rasporedi po površini. Pokrijte tortu providnom folijom i stavite u frižider na najmanje 3 sata.

Za ganaš čokoladni preliv iseckajte 80 g čokolade za kuvanje i prelijte sa 50 ml vruće pavlake. Promešajte da se sjedini, pa prelijte preko torte. Raširite ga da pokrije gornju površinu i strane. Stavite u frižider na još 30 minuta, a zatim ukrasite seckanom čokoladom.

 

 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading