PRHKA ŠTRUDLA SA ORASIMA Kad je probate, oduševićete se i stalno ćete je praviti!
Ova štrudla može da stoji i nekoliko dana u plastičnoj kutiji ili obmotana providnom folijom.

Sastojci:
Možda vas zanima:

NAJBOLJA ŠTRUDLA SA MAKOM Napravite meku i ukusnu štrudlu uz savete Gordane iz Rume
Ima li išta lepše nego kada se kućom širi miris testa koje se peče u rerni? A još kada je to štrudla s makom! Niko ne može da dočeka da je domaćica izvadi iz rerne.

BAKINA ŠTRUDLA SA ORASIMA Pola pleha nestane dok trepneš!
Hladnu štrudlu umotajte u providnu foliju i biće sveža nekoliko dana.

BAKINA ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica koja budi nostallgiju na dane detinjstva
Sočna i ukusna, bićete oduševljeni ukusom.

BAKINA ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica koja budi sva čula, uzećete parče više
Mekana i neodoljiva, najbolje odmah stavite duplu meru.
Testo:
400 g brašna
200 g margarina
50 g šećera
1 čaša kisele pavlake
2 žumanca
1 prašak za pecivo
Fil:
300 g mlevenih oraha
200 g šećera
100 ml mleka
2 belanca
1 vanilin šećer
Za premazivanje:
50 g margarina.
Priprema:
Umutiti margarin, žumanca, šećer i pavlaku. Dodati brašno i prašak za pecivo. Rukama umesiti testo. Ostaviti pokriveno da stoji pola sata u frižideru.
Fil: Pomešati orahe, šećer, vanilin šećer i toplo mleko, ostaviti da se prohladi. Umutiti sneg od belanaca i sjediniti sa orasima.
Testo podeliti na tri dela, svaki razvući oklagijom u pravougaonik, premazati filom i urolati. Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni, a za to vreme ostaviti štrudlu da naraste. Izbockati ih odozgo malo čačkalicom, premazati margarinom i peći dok ne porumene.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

ROZEN TORTA SA MAKOM Očaravajuća poslastica ukusa koji priča priče, za pravo uživanje
Neodoljiva torta nestaće sa stola odmah.

KUGLOF SA KOKOSOM Mirisni desert koji budi uspomene na dane letovanja
Mekan i sladak, nećete moći da prestanete da ga jedete.


DUNAVSKI TALASI Kremasti desert sa višnjama od kog će vam poći voda na usta
Sočan i kremast voćni kolač.

NEODOLJIVI EKLERI SA KAFOM Savršeni spoj deserta i omiljenog napitka, za pravo uživanje
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
Komentari (0)