PRHKA ŠTRUDLA SA ORASIMA Kad je probate, oduševićete se i stalno ćete je praviti!

Vesna Vukadinović

10:00

Slatki kutak 0

Ova štrudla može da stoji i nekoliko dana u plastičnoj kutiji ili obmotana providnom folijom.

PRHKA ŠTRUDLA SA ORASIMA Kad je probate, oduševićete se i stalno ćete je praviti!
Shutterstock

Sastojci:

Testo:

400 g brašna

200 g margarina

50 g šećera

1 čaša kisele pavlake

2 žumanca

1 prašak za pecivo

Fil:

300 g mlevenih oraha

200 g šećera

100 ml mleka

2 belanca

1 vanilin šećer

Za premazivanje:

50 g margarina.

Priprema:

Umutiti margarin, žumanca, šećer i pavlaku. Dodati brašno i prašak za pecivo. Rukama umesiti testo. Ostaviti pokriveno da stoji pola sata u frižideru.

Fil: Pomešati orahe, šećer, vanilin šećer i toplo mleko, ostaviti da se prohladi. Umutiti sneg od belanaca i sjediniti sa orasima.

Testo podeliti na tri dela, svaki razvući oklagijom u pravougaonik, premazati filom i urolati. Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni, a za to vreme ostaviti štrudlu da naraste. Izbockati ih odozgo malo čačkalicom, premazati margarinom i peći dok ne porumene. 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading