PRHKA ŠTRUDLA SA ORASIMA Kad je probate, oduševićete se i stalno ćete je praviti!
Ova štrudla može da stoji i nekoliko dana u plastičnoj kutiji ili obmotana providnom folijom.
Sastojci:
Testo:
400 g brašna
200 g margarina
50 g šećera
1 čaša kisele pavlake
2 žumanca
1 prašak za pecivo
Fil:
300 g mlevenih oraha
200 g šećera
100 ml mleka
2 belanca
1 vanilin šećer
Za premazivanje:
50 g margarina.
Priprema:
Umutiti margarin, žumanca, šećer i pavlaku. Dodati brašno i prašak za pecivo. Rukama umesiti testo. Ostaviti pokriveno da stoji pola sata u frižideru.
Fil: Pomešati orahe, šećer, vanilin šećer i toplo mleko, ostaviti da se prohladi. Umutiti sneg od belanaca i sjediniti sa orasima.
Testo podeliti na tri dela, svaki razvući oklagijom u pravougaonik, premazati filom i urolati. Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni, a za to vreme ostaviti štrudlu da naraste. Izbockati ih odozgo malo čačkalicom, premazati margarinom i peći dok ne porumene.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJBOLJA ŠTRUDLA SA MAKOM Napravite meku i ukusnu štrudlu uz savete Gordane iz Rume
Ima li išta lepše nego kada se kućom širi miris testa koje se peče u rerni? A još kada je to štrudla s makom! Niko ne može da dočeka da je domaćica izvadi iz rerne.
BAKINA ŠTRUDLA SA ORASIMA Pola pleha nestane dok trepneš!
Hladnu štrudlu umotajte u providnu foliju i biće sveža nekoliko dana.
ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna i sočna, nestaće pola pleha dok trepnete!
Nema ko vam neće tražiti recept.
ŠTRUDLA SA ORASIMA Starinski recept za neodoljivu poslasticu, biće mekana i sočna
Najbolje služite uz kafu ili čaj.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)