ŠTRUDLA SA ORASIMA I ČOKOLADOM Ova poslastica od testa je toliko dobra da svi traže dodatak!

Vesna Vukadinović

15:30

Bakina vanglica 0

Savršen izbor kada želite da obradujete ukućane specijalitetom od kiselog testa.

kulinarski specijalitet
Shutterstock

Sastojci:

500 g brašna

120 g margarina

1 kocka kvasca

1 kašičica šećera

250 ml mleka

50 g šećera

Fil:

250 g mlevenih oraha

50 g rendane mlečne čokolade

100 ml mleka

3 kašike šećera

20 g margarina

Za premazivanje:

1 žumance

Priprema:

Od toplog mleka uzmite malo i razmutite kvasac sa kašičicom šećera. Preostalo mleko stavite u šerpu sa margarinom i na tihoj vatri mešajte dok se ne sjedine. Dodajte brašno, šećer i na kraju nadošli kvasac. Zamesite testo i ostavite da raste dok se udvostruči. Za fil, orahe pomešajte sa šećerom i dodajte krupno rendanu čokoladu. U vrelo mleko dodajte margarin i kad se istopi sipajte preko oraha i čokolade i sjedinite mešanjem. Testo podelite na dva dela. Rastanjite svaki oklagijom u kvadrat. Premažite pripremljenim filom i urolajte. Stavite u podmazan pleh. Premažite umućenim žumancetom koje ste pomešali sa kašikom vode i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30-40 minuta, odnosno dok štrudle ne dobiju smeđu boju.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading