ŠTRUDLA SA ORASIMA I ČOKOLADOM Ova poslastica od testa je toliko dobra da svi traže dodatak!
Savršen izbor kada želite da obradujete ukućane specijalitetom od kiselog testa.
Sastojci:
500 g brašna
120 g margarina
1 kocka kvasca
1 kašičica šećera
250 ml mleka
50 g šećera
Fil:
250 g mlevenih oraha
50 g rendane mlečne čokolade
100 ml mleka
3 kašike šećera
20 g margarina
Za premazivanje:
1 žumance
Priprema:
Od toplog mleka uzmite malo i razmutite kvasac sa kašičicom šećera. Preostalo mleko stavite u šerpu sa margarinom i na tihoj vatri mešajte dok se ne sjedine. Dodajte brašno, šećer i na kraju nadošli kvasac. Zamesite testo i ostavite da raste dok se udvostruči. Za fil, orahe pomešajte sa šećerom i dodajte krupno rendanu čokoladu. U vrelo mleko dodajte margarin i kad se istopi sipajte preko oraha i čokolade i sjedinite mešanjem. Testo podelite na dva dela. Rastanjite svaki oklagijom u kvadrat. Premažite pripremljenim filom i urolajte. Stavite u podmazan pleh. Premažite umućenim žumancetom koje ste pomešali sa kašikom vode i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30-40 minuta, odnosno dok štrudle ne dobiju smeđu boju.
Možda vas zanima:
ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna i sočna, nestaće pola pleha dok trepnete!
Nema ko vam neće tražiti recept.
ŠTRUDLA SA ORASIMA Starinski recept za neodoljivu poslasticu, biće mekana i sočna
Najbolje služite uz kafu ili čaj.
BAKINA ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica koja budi nostallgiju na dane detinjstva
Sočna i ukusna, bićete oduševljeni ukusom.
BAKINA ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica koja budi sva čula, uzećete parče više
Mekana i neodoljiva, najbolje odmah stavite duplu meru.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)