BOLJI JE NEGO KUPOVNI Oduševite klince i napravite DOMAĆI baunti, čokoladicu sa kokosom
Nema kome se neće dopasti.
Domaći baunti
Sastojci:
200 g čokolade za kuvanje
200 g kokosa
100 ml slatke pavlake
70 g šećera u prahu
70 g maslaca
Priprema:
Sjedinite u posudi kokos i šećer u prahu. Na pari zagrejte maslac i slatku pavlaku, a kada se smesa sjedini, ostavite je po strani da se ohladi. Prelijte ohlađenu smesu od maslaca i slatke pavlake preko kokosa i šećera u prahu. Mešajte da se smesa sjedini i očvrsne. Oblikujte smesu u štanglice i poređajte na poslužavnik. Oblikovanu smesu stavite u frižider da se hladi. Otopite čokoladu na pari i u nju umočite ohlađene štanglice. Gotovu poslasticu vratite u frižider da se preliv od čokolade stegne.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)