ZBOG NJE SE PREKIDA DIJETA Čoko plazma torta, slatkiš čiji ukus vole sve generacije

Slobodanka Ćorić

10:01

Slatki kutak 0

Plazma i čokolada su omiljene namirnice mališana, te im je čoko-plazma torta jedna od omiljenih, ni odrasli joj ne mogu odoleti

torta
Printscreen/Youtube

 

SASTOJCI:

– za koru

4 belanca

100 gr šećera

30 ml vode

60 gr oraha

50 gr brašna

10 gr praška za pecivo

– preliv za koru

100 gr čokolade

30 ml mleka

– fil

4 žumanca

1 l mleka

120 gr pudinga od vanile

10 kašika šećera

250 gr maslaca ili margarina

150 gr šećera u prahu

200 gr čokolade

200 gr plazma keksa

Priprema

Kora: Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni.

Ulupati belanca sa šećerom da se šećer otopi, pa dodati vodu uz mućenje.

Dodati brašno, orahe i prašak za pecivo pa istresti smesu u pleh prečnika 24 cm.

Peći 15 – 20 minuta, zavisno od rerne.

Dok se kora peče možete skuvati fil.

Fil: Puding, šećer i žumanca pomešati, pa dodati odoktivno 200 ml mleka, a ostatak staviti da provri.

Kad mleko provri zakuvati pudinge i mešati.

Kad se dobro zgusnulo skloniti sa vatre.

Pola odmah istresti preko izlomljene čokolade i mešati da se otopi čokolada, pa ostaviti oba dela da se potpuno ohlade.

Ulupati margarin sa šećerom u prahu pa i njega podeliti na 2 jednaka dela.

Prvom delu dodati pola vanila pudinga i izmutiti, pa dodati i ostatak i sve zajedno umutiti.

Dobijenom kremu dodati plazma keks i umutiti.

Ako vam se učini da je masa pregusta slobodno sipajte malo mleka i opet umutite.

Drugom delu margarina dodajte čokoladni deo i umutite.

Otopiti 100 gr čokolade sa 3 kašike mleka i premazati preko kore.

Ostaviti malo da se stegne pa naneti sav krem sa plazmom, pa odozgo čokoladni krem.

Ulupati šlag i staviti preko torte ili dekorisati po želji (možete je posuti mlevenim orasima, keksom, čokoladom).

Tortu ostaviti da odstoji bar nekoliko sati pre služenja da se kora otpusti.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading