RECEPT ZA STARINSKI KOLAČ Mađarica, idealna vikend poslastica
Samo bez straha i polako, ispašće ona odlično
Sastojci za kore:
2 jaja
2 dl pavlake
70gr margarina,sobne temperature
200 gr šećera
600 gr brašna
1 prašak za pecivo
Krem:
1 l mleka
250gr margarina
6 kašika kakaa
5 kašika brašna
250 gr šećera
2 vanilin šećera
Čokoladna glazura:
200 gr čokolade za kuvanje
40o gr margarin
Priprema:
Jaja, pavlaku,margarin i šećer izmiksirati pa dodati brašno sa praškom za pecivo i umesiti testo. Da bude glatko. Podeliti testo na 6 jednakih delova. Svaki deo oklagijom razvaljati na veličinu velikog pleha pa peći svaku koru na obrnutoj tepsiji na 150 stepeni. Dok pečete kore,ostatak testa prekriti najlonom ili najlonskom kesom,da se ne suši.
6 dl mleka i margarin staviti da provri. Ostatak mleka pomešati sa kakaom,brašnom i šećerom pa zakuvati u mleko koje je provrilo.
Kuvati još malo da se zgusne. Skloniti sa vatre pa dodati vanilin šećer.
Kore odmah prelazivati vrućim filom i slagati jednu na drugu. Preliti kolač glazurom. Otopiti sve sastojke za glazuru pa dobro ih sjediniti i preliti kolač.
ČOKOLADNI KUGLOF Dekorativna poslastica ukusa koji se pamti za prave sladokusce
Neodoljiv i sladak, oboriće s nogu i one koji ne vole slatko.
ROZEN TORTA Fenomenalna poslastica za sva vremena i prilike, otopićete se od miline
Idealna za svečanu i slavsku trpezu.
KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima
Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.
AKO VOLITE KLASIČNE MAFINE OVE ĆETE OBOŽAVATI Kikiriki puter im daje posebnu draž
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola odmah.
TIRAMISU SA MALINAMA I PISTAĆIMA Još bolji od onog klasičnog, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Fenomenalan kolač za sva vremena i prilike.
Komentari (0)