RECEPT ZA STARINSKI KOLAČ Mađarica, idealna vikend poslastica
Samo bez straha i polako, ispašće ona odlično
Sastojci za kore:
2 jaja
2 dl pavlake
70gr margarina,sobne temperature
200 gr šećera
600 gr brašna
1 prašak za pecivo
Krem:
1 l mleka
250gr margarina
6 kašika kakaa
5 kašika brašna
250 gr šećera
2 vanilin šećera
Čokoladna glazura:
200 gr čokolade za kuvanje
40o gr margarin
Priprema:
Jaja, pavlaku,margarin i šećer izmiksirati pa dodati brašno sa praškom za pecivo i umesiti testo. Da bude glatko. Podeliti testo na 6 jednakih delova. Svaki deo oklagijom razvaljati na veličinu velikog pleha pa peći svaku koru na obrnutoj tepsiji na 150 stepeni. Dok pečete kore,ostatak testa prekriti najlonom ili najlonskom kesom,da se ne suši.
6 dl mleka i margarin staviti da provri. Ostatak mleka pomešati sa kakaom,brašnom i šećerom pa zakuvati u mleko koje je provrilo.
Kuvati još malo da se zgusne. Skloniti sa vatre pa dodati vanilin šećer.
Kore odmah prelazivati vrućim filom i slagati jednu na drugu. Preliti kolač glazurom. Otopiti sve sastojke za glazuru pa dobro ih sjediniti i preliti kolač.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)