KNEDLA KOLAČ Komšinica kaže da je lepši od knedli sa šljivama, brže se pravi, a smazali su ga za pola sata!
Ako volite mekane, voćne kolače, ovo je pravi izbor za vas.
Sastojci:
200 g prezli
10 kašika ulja
6 kašika šećera
Beli fil:
1 l mleka
14 kašika griza
8 kašika šećera
80 g margarina
1 jaje
Fil sa šljivama:
1 kg šljiva
5 kašika šećera
3 kašika džema od šljiva
Priprema:
U zagrejano ulje dodati prezle i šećer i nekoliko minuta na srednjoj vatri uz mešanje pržiti dok prezle ne zamirišu.
Fil sa šljivama: očistiti i iseckati šljive, posuti šećerom i kuvati 5 minuta od kada provre. Dodati džem, izmešati.
Beli fil: staviti mleko i šećer da provre, pa dodati griz i mešati dok se malo ne zgusne. Skloniti sa vatre i dodati margarin. Mešati da se otopi. Umutiti viljuškom jaje i polako sipati u griz, pa izmešati dobro.
Ređanje: U podmazanu činiju ili pleh staviti pola količine prezli na dno, preko rasporediti fil od griza i ostaviti da se uhvati korica. Staviti fil od šljiva. Preko ostatak prezli. Kada se kolač ohladi stavite u frižider da se lepo stegne, pa isecite parčiće i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KNEDLA KOLAČ Ako volite knedle ovaj slatkiš ćete obožavati, za pravo uživanje
Fenomenalan desert mekan kao duša.
KNEDLA KOLAČ SA ŠLJIVAMA Neodoljivi klasik na drugačiji način, a zamirisaće cela kuća
Ako volite knedle sa šljivama, ovaj kolač ćete obožavati.
KNEDLA KOLAČ BOLJI OD KLASIČNOG Mekan kao duša, nema ko vam neće tražiti dodatno parče
Sočan desert obožavaće cela porodica.
KOLAČ OD JABUKA I GRIZA S MERAMA NA ŠOLJE Sočan, preukusan, napravi se lako, a još i jeftin!!
Starinski kolač čija popularnost ne prolazi.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)