KNEDLA KOLAČ BOLJI OD KLASIČNOG Mekan kao duša, nema ko vam neće tražiti dodatno parče
Sočan desert obožavaće cela porodica.
Potrebno je
- 200 g prezle
- 60 g šećera
- 50 ml masti
Za krem
- 1 l mleka
- 110 g šećera
- dvije kesice vanilin šećera
- 140 g griza
- 100 g putera
- 1 jaje
Za nadev
- 1 kg šljiva
- 40 g šećera
- dvije kesice vanilin šećera
- 60 g gustina
- 5 kašika vode
Priprema
Očistite šljive pa ih prerežite na četvrtine. Stavite u šerpu šljive sa šećerima, pa kuvajte na tihoj vatri, dok ne proključa. Zatim, kuvajte još 10 minuta. U posudi pomešajte gustin sa vodom. Sklonite šljive sa vare pa dodajte gustin, kuvajte i neprestano mešajte. Onda skinite sa vatre i ostavite sa strane. U tiganj sipajte ulje pa zagrejte. Dodajte prezle i mešajte, pa dodajte šećer. Sve dobro promešajte. U jednu posudu sipajte griz, šećer, vanilin šećer, jaje i 200 ml mleka te promešajte. Preostalo mleko sipajte u šerpu i zakuvajte. Kad proključa, sklonite sa strane i dodajte pripremljene sastojke. Sve zajedno kuvajte, dok se ne zgusne. Potom sklonite sa strane, pa dodajte narezani puter sobne temperature i mešajte dok se ne otopi. U kalup obložen pek papirom poređajte polovinu mrvica, pa pola krema, pa nadev od šljiva. Preko rasporedite ostatak krema, pa na kraju, preostale mrvice. Ostavite da se knedla kolač prohladi. Bon appetit!
Možda vas zanima:
POSNI KOLAČ SA JABUKAMA Desert mekan kao duša, za prave ljubitelje voćnih kolača
Desert bez premca po receptu bez mane.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)