LAŽNA NAPOLEON TORTA Ne peče se, puna je slojeva a gotova za samo 15 minuta
Izgledom i sastojcima podseća na napoleon tortu, ali se pravi mnogo brže i jednostavnije.
Lažna Napoleon torta
Sastojci:
2 jajeta
100 g šećera
600 g lisnatog testa
800 ml mleka
2 kašike ekstrakta vanile
4 kašike brašna
2 kašike gustina
80 gr putera
Priprema:
Kalup prečnika 20 cm obložite folijom. Jaja mikserom umutite sa šećerom. Dodajte vanilu uz stalno mešanje. Ubacitee brašno, gustin i mleko, sve vreme mešajući. Stavite na ringlu i zagrevajte dok ne proključa pa ubacite puter. Mešajte dok se ne sjedini i ostavite da se prohladi. Oko 150 g lisnatog testoa složite na dno kalupa i uulijte odozgo četvrtinu krema. Ponovite četiri puta dok ne potrošite sav materijal. Poslednji sloj krema ukrasite smrvljenm lisnatim testom. Ostavite u frižideru preko noći. Kad izvadite tortu iz kalupa, možete je i sa strane ukrasiti mrvljenim lisnatim testom.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto
Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.
Komentari (0)