LAŽNA NAPOLEON TORTA Ne peče se, puna je slojeva a gotova za samo 15 minuta
Izgledom i sastojcima podseća na napoleon tortu, ali se pravi mnogo brže i jednostavnije.
Lažna Napoleon torta
Sastojci:
2 jajeta
100 g šećera
600 g lisnatog testa
800 ml mleka
2 kašike ekstrakta vanile
4 kašike brašna
2 kašike gustina
80 gr putera
Priprema:
Kalup prečnika 20 cm obložite folijom. Jaja mikserom umutite sa šećerom. Dodajte vanilu uz stalno mešanje. Ubacitee brašno, gustin i mleko, sve vreme mešajući. Stavite na ringlu i zagrevajte dok ne proključa pa ubacite puter. Mešajte dok se ne sjedini i ostavite da se prohladi. Oko 150 g lisnatog testoa složite na dno kalupa i uulijte odozgo četvrtinu krema. Ponovite četiri puta dok ne potrošite sav materijal. Poslednji sloj krema ukrasite smrvljenm lisnatim testom. Ostavite u frižideru preko noći. Kad izvadite tortu iz kalupa, možete je i sa strane ukrasiti mrvljenim lisnatim testom.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)