VRHUNSKA POSLASTICA ZA JESENJE DANE Torta Grčka kraljica, za potpuno uživanje
Napravite ovu ukusnu tortu i oduševite sve
Potrebno je:
- 7 jaja,
- 7 kašika šećera
- 7 kašika keksa,
- 1 margarin,
- 100 g seckane crne čokolade,
- 100 g seckane bele čokolade,
- 200 g plazma keksa,
- 200 g prah šećera,
- 3 pudinga od vanile,
- 4 kašike oraha.
Priprema:
Ulupati belanca, pa žumaca, šećer, dodati orahe i keks, promešati varjačom.
Peći 3 takve kore, mera je za veću đuvec tepsiju.
Nisu debele i nisu teške, a mora ih biti da bi držale sav taj fil.
U 1l mleka zakuvati 3 pudinga od vanile i ostaviti da se ohladi.
Izmiksirati margarin sa 200 g prah šećera.
Dodati ohlađenom pudingu.
Podeliti smesu na dva dela.
U jedan deo dodati 100 g seckane crne i 100 g seckane bele čokolade.
U drugi deo izlomiti 200 g plazma keksa, možete i običnog.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)