KOLAČ SVE PO DVA Slatka fantazija od jabuka sa jednostavnim merama za lakše pamćenje
Kolač koji ima jednostavne mere - sve po 2! Osim što je preukusan, teško je zaboraviti ovaj recept.
Sastojci
- 2 jaja
- 200 g šećera
- 200 ml ulja
- 200 ml mleka
- 200 g mlevenih oraha
- 200 g griza
- 200 g oštrog brašna
- 2 narendane jabuke
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- malo ruma
- 50 g džema
- 50 g naseckanih oraha
Priprema
U odgovarajućoj posudi penasto izmešajte jaja, šećer i vanilin šećer. Dodajte ulje, mleko, orahe, griz i brašno koje ste pomešali s praškom za pecivo.
Na kraju umešajte narendane jabuke i rum pa smesu izlijte u namašćen i pobrašnjen pleh.
Pripremljenu smesu pecite u rerni zagrejanoj na 190°C 30 do 35 minuta.
Pečeni kolač premažite džemom i pospite naseckanim orasima.
Posluživanje
Kolač narežite na kocke i poslužite na tanjiru koji ste prethodno posipali šećerom i cimetom u prahu.
Savet
Orahe možete zamijeniti mlevenim lešnicima.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)