KOLAČ SVE PO DVA Slatka fantazija od jabuka sa jednostavnim merama za lakše pamćenje
Kolač koji ima jednostavne mere - sve po 2! Osim što je preukusan, teško je zaboraviti ovaj recept.
![kolač](/data/images/2023-10-17/64837_shutterstock-220089853_f.jpg?timestamp=1697493600)
Sastojci
- 2 jaja
- 200 g šećera
- 200 ml ulja
- 200 ml mleka
- 200 g mlevenih oraha
- 200 g griza
- 200 g oštrog brašna
- 2 narendane jabuke
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- malo ruma
- 50 g džema
- 50 g naseckanih oraha
Priprema
U odgovarajućoj posudi penasto izmešajte jaja, šećer i vanilin šećer. Dodajte ulje, mleko, orahe, griz i brašno koje ste pomešali s praškom za pecivo.
Na kraju umešajte narendane jabuke i rum pa smesu izlijte u namašćen i pobrašnjen pleh.
Pripremljenu smesu pecite u rerni zagrejanoj na 190°C 30 do 35 minuta.
Pečeni kolač premažite džemom i pospite naseckanim orasima.
Posluživanje
Kolač narežite na kocke i poslužite na tanjiru koji ste prethodno posipali šećerom i cimetom u prahu.
Savet
Orahe možete zamijeniti mlevenim lešnicima.
![posna reforma torta](/data/images/2024-11-29/107520_posna-reforma-torta_f.jpg)
REFORMA TORTA Raskošna čokoladna poslastica sa orasima, za sve svečanosti
Neodoljiva poslastica sa orasima ukrasiće svaku svečanu trpezu.
![čokoladni mafini](/data/images/2025-02-14/114006_shutterstock-2232187775_f.jpg)
NEODOLJIVI ČOKOLADNI MAFINI Uspevaju i potpunim početnicima, a tope se u ustima
Fenomenalan i brz kolač, kao savršen za iznenadne goste.
![cimet rolnice](/data/images/2025-02-14/113997_shutterstock-2445801987_f.jpg)
AROMATIČNE CIMET ROLNICE Slatko pecivo koje savršeno ide uz šoljicu kafe
Neodoljive i slatke, za pravo uživanje.
![medovik torta](/data/images/2025-02-14/113993_shutterstock-2175430555_f.jpg)
MEDOVIK TORTA Očaravajuća poslastica kao savršena za sve svečane događaje
Fenomenalna torta sa medom za prave sladokusce.
![rolat sa pomorandžom](/data/images/2025-02-13/113943_screenshot-2025-02-13-164545_f.png)
AROMATIČNI ROLAT SA POMORANDŽOM Desert za savršen petak koji se pojede u trenu
Fenomenalan desert oduševiće i one koji ne vole voćne deserte.
Komentari (0)