Mlečni hleb mek kao duša: Pecivo toliko lagano i slatko, prosto mami ukusom
Najmekši hleb ikada...
Priprema ukusnog mlečnog hleba biće odličan gastro projekat za vikend koji je pred nama. Ne brinite, nećete morati mnogo da se mučite, ali imajte na umu da hleb treba da se diže najmanje 90 minuta.
Savršen je za mazanje domaće paštete ili krem sira za doručak, a ostatak će poslužiti za pripremu slatkog hleba i tostiranja. Obavezno probajte!
Mlečni hleb
Sastojci - za bazu:
- 20 g hlebnog brašna
- 6 kašika vode
Drugi sastojci:
- 300 g hlebnog brašna
- 2 kašičice suvog kvasca
- 120 ml mlakog mleka
- 30 g rastopljenog putera
- 1 kašičica soli
- 3 kašike šećera
- 2 jaja
Postupak: U manjoj činiji pomešati 20 g brašna i vode, staviti na vatru i mešati dok smesa ne postane glatka i gusta kao pasta. Sačekajte da se ohladi. Pripremljenu pastu pomešati sa jednim jajetom kako bi se lakše spojila sa preostalim sastojcima. Dodajte brašno, kvasac, mleko, otopljeni puter, šećer i so. Mešajte dok testo ne počne da se odvaja od posude. Prebacite testo na pobrašnjenu površinu i mesite dok ne bude potpuno glatko. Stavite testo u nauljenu činiju i ostavite da se udvostruči. Kada testo naraste, pomerite ga i podelite na tri jednaka dela. Od testa oblikujte loptice i stavite ih jednu pored druge u pripremljenu tepsiju (oko 25 k 10 cm). Pokrijte hleb krpom i sačekajte da ponovo naraste. Za to vreme zagrejte rernu na 180 stepeni. Umutite preostalo jaje, premažite hleb i pecite ga oko 30 minuta, dok ne poprimi zlatnu boju. Ako primetite da prebrzo dobija boju sa vrha, pokrijte kalup aluminijumskom folijom. Pustite da se hleb potpuno ohladi pre rezanja.
Možda vas zanima:
Od ovog hleba ide voda na usta: Ima posebno punjenje, meko je i slasno
Punjeni hleb koji morate probati prvom prilikom
DOMAĆE ZEMIČKE Mekane kao duša, savršene za sendviče, a mogu da se jedu i umesto hleba
Počastite se savršenim pecivom koje je odlično i sutradan.
PITA OD STAROG HLEBA Savršena za doručak ili večeru
Ako razmišlajte šta da spremite za doručak ili večeru, pita od starog hleba je idealno rešenje
DORUČAK ZA NEDELJNO JUTRO Preukusni hleb od KROMPIRA zavoleće cela porodica
Lako se mesi i ukusan je.
GALATOPITA Jeftina, a izdašna grčka poslastica od mleka koja osvaja od prvog zalogaja
Kremasti kolač za sva vremena i prilike.
ĆUROSI Jednostavna mirisna poslastica koja donosi duh Španije, spolja hrskava, a iznutra sočna
Trebaju vam sastojci koje već imate u kuhinji, a svaki zalogaj je raj za sladokusce.
HALONGROTOR Očaravajući švedski kolačići sa džemom, u pravoj eksploziji ukusa
Idealni za slavsku trpezu, ali i lepo druženje sa prijateljima.
TEKSAŠKI KOLAČ Jednostavni američki kolač skupog ukusa, u neodoljivom spoju sa orasima
Neodoljivi spoj biskvita i pekan oraha u originalnoj verziji, za one izbirljive.
KARTOŠKA Kremasti slatkiš iz bivšeg SSSR-a kome ovo piće daje posebnu čar
Naziv je dobio po krompiru, jer oblikom podseća na njega.
Komentari (0)