PRINCES KROFNE Istopićete se od miline i slatkoće
Isprobajte ovaj jednostavni recept za princes krofne. Svaki novi zalogaj je sve bolji.
Testo
200 ml vode
100 ml ulja
6 kašika brašna
3 jajeta
Fil
800 ml mleka
2 pudinga sa ukusom slatke pavlake
6 kašika šećera
100 g margarina
Fil
100 g šlag krema
1/2 čaše mleka
1 kašika šećera
Stavite 200 ml vode i 100 ml ulja da prokuvaju pa im dodajte im 6 kašika brašna i umešajte u homogenu smesu. Kada se smesa ohladi, dodajte 3 jajeta i umutite mikserom. Od te smese špricem pravite oblike i ubacite u unapred zagrejanu rernu na 200 stepeni.Jako bitno je da kad se krofne ubace u rernu, rernu ne otvarati 20 minuta. Peći dok ne porumene. Kada se princes krofne ohlade, sečemo ih na pola. U 500 ml mleka dodajte 6 kašika šećera i čekajte da proključa. U ostalih 300 ml mleka razmutite prah od 2 pudinga od slatke pavlake, a kada proključa mleko spojite ih i mešajte , kako se ne bi stvorile grudvice. Kada se taj fil ohladi, dodajte mu 100 gr magrarina i umutimo mikserom. To je prvi fil i njime punimo predhodno isečene princes krofne.Preko prvog fila stavljate fil od šlag krema, umućenog sa pola čaše mleka i kašikom šećera.Kada ste stavili oba fila, prekrijte ih odsečenim delom princes krofne.Možete ih posuti šećerom u prahu ili zaslađivačem.
Možda vas zanima:
BABA DESINE PRINCES KROFNE MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovako kremaste i mekane niste jeli
Najbolje stavite odmah duplu meru.
PRINCES KROFNE Jednostavne, hrskave, kremaste i savršene, a zamiriše cela kuća
Nestaće sa stola čim se postave.
NEODOLJIVE PRINCES KROFNE Spremaju se u tiganju i gotove su za 10 minuta
Verovali ili ne princes krofne mogu se spremiti čak i u tiganju. Ukus će im biti savršen, a kako za fil ne koristimo puding, podsetiće vas na detinjstvo i topiće vam se u ustima.
PROFITEROLE Slane sa ruskom salatom ili slatke sa kremom, na vama je da izaberete
Sam naziv „profiterole“ upotrebljen prvi put je upotrebljen 1604. Najčešće se prave sa ruskom salatom u slanoj varijanti, odnosno kremom od vanile u slatkoj, pa se posipaju šećerom u prahu, tj. čokoladnim prelivom. Podsećaju na naše princes krofne, a mogu da se prave i kao duguljaste, pa da dobijete eklere.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)