PRINCES KROFNE Istopićete se od miline i slatkoće
Isprobajte ovaj jednostavni recept za princes krofne. Svaki novi zalogaj je sve bolji.

Testo
Možda vas zanima:

PRINCES KROFNE Mekane kao duša i sočne, baš kao one iz bakine kuhinje
Mekane i ukusne, za sve prilike.

PRINCES KROFNE Starinska poslastica koja budi nostalgiju na dane detinjstva, po proverenom bakinom receptu
Fenomenalne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNE PRINCES KROFNE Ni malo ne zaostaju za originalom, po starom teta Mirinom receptu
Neodoljive i sočne, najbolje stavite odmah duplu meru.

DOMAĆE PRINCES KROFNE Baka Ivanka nam je dala najbolji recept, ovako kremaste i mekane do sada niste jeli
Pogodne za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečanu trpezu.
200 ml vode
100 ml ulja
6 kašika brašna
3 jajeta
Fil
800 ml mleka
2 pudinga sa ukusom slatke pavlake
6 kašika šećera
100 g margarina
Fil
100 g šlag krema
1/2 čaše mleka
1 kašika šećera
Stavite 200 ml vode i 100 ml ulja da prokuvaju pa im dodajte im 6 kašika brašna i umešajte u homogenu smesu. Kada se smesa ohladi, dodajte 3 jajeta i umutite mikserom. Od te smese špricem pravite oblike i ubacite u unapred zagrejanu rernu na 200 stepeni.Jako bitno je da kad se krofne ubace u rernu, rernu ne otvarati 20 minuta. Peći dok ne porumene. Kada se princes krofne ohlade, sečemo ih na pola. U 500 ml mleka dodajte 6 kašika šećera i čekajte da proključa. U ostalih 300 ml mleka razmutite prah od 2 pudinga od slatke pavlake, a kada proključa mleko spojite ih i mešajte , kako se ne bi stvorile grudvice. Kada se taj fil ohladi, dodajte mu 100 gr magrarina i umutimo mikserom. To je prvi fil i njime punimo predhodno isečene princes krofne.Preko prvog fila stavljate fil od šlag krema, umućenog sa pola čaše mleka i kašikom šećera.Kada ste stavili oba fila, prekrijte ih odsečenim delom princes krofne.Možete ih posuti šećerom u prahu ili zaslađivačem.

POSNA NUGAT TORTA Fenomenalna poslastica očaravajućeg ukusa nestaće sa stola čim se postavi
Sočna i kremasta, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

POSNE PRINCES KROFNE Vazdušaste i mekane kao duša, poćiće vam voda na usta
Kremaste i sočne, tope se u ustima.

JAFA KOLAČ Osvežavajući desert koji budi sva čula, u sočnom spoju sa pomorandžom
Kremast i sladak, pravićete stalno.

LEDENA KRALJICA Očaravajuća poslastica raspametiće goste na uskršnjoj trpezi
Slatka i kremasta, uzećete parče više.

OPERA TORTA Klasik francuskog poslastičarstva u simfoniji različitih slatkih ukusa
Svečana i raskošna, gosti će biti oduševljeni.
Komentari (0)