POPULARNE CIMET ROLNICE Pogledajte zašto ih vole milioni
Brze, slatke i mekane. To bi bio kratki opis ovih preukusnih rolnica. Uverite se zašto su toliko dobre.
Potrebno je
130ml toplog mleka
21g svežeg kvasca
15g šećera
500g brašna
pola kašičice soli
1 puna kašičica praška za pecivo
170g jogurta
1 jaje
Nadev
100g istopljenog putera
120g smeđeg šećera (može i običan)
2 kašičice cimeta
(sastojke za nadev samo pomešati)
Preliv
120g krem sira
120g prah šećera
50g omekšalog putera
1 kašičica arome vanile
Priprema
U toplo mleko izdrobite kvasac, dodajte šećer i ostavite da odstoji par minuta. U drugu činiju stavite sve ostale sastojke, dodajte mleko i kvasac i umesite.Možete rukom da umesite. Testo treba da bude glatko. Nakon toga prekrijte činiju i ostavite testo da odstoji 1h na sobnoj temperaturi.Posle, testo razvučete na brašnjavoj podlozi u pravougaonik dimenzija otprilike 45x35cm. Onda ,namažete nadev preko celog testa, idite skroz do ivica. Urolajte testo po dužoj strani i secite ga na 12 jednakih delova.Isečene rolnice stavite u pleh obložen pek papirom i ostavite ih da odstoje tamo još 20 minuta.Zatim ih pecite na 190 stepeni oko 25 minuta. Nakon pečenja .umutite preliv i bogato rasporedite preko rolnica. Najlepše su dok su mlake.Bon appetit !
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)