POPULARNE CIMET ROLNICE Pogledajte zašto ih vole milioni
Brze, slatke i mekane. To bi bio kratki opis ovih preukusnih rolnica. Uverite se zašto su toliko dobre.
Potrebno je
130ml toplog mleka
21g svežeg kvasca
15g šećera
500g brašna
pola kašičice soli
1 puna kašičica praška za pecivo
170g jogurta
1 jaje
Nadev
100g istopljenog putera
120g smeđeg šećera (može i običan)
2 kašičice cimeta
(sastojke za nadev samo pomešati)
Preliv
120g krem sira
120g prah šećera
50g omekšalog putera
1 kašičica arome vanile
Priprema
U toplo mleko izdrobite kvasac, dodajte šećer i ostavite da odstoji par minuta. U drugu činiju stavite sve ostale sastojke, dodajte mleko i kvasac i umesite.Možete rukom da umesite. Testo treba da bude glatko. Nakon toga prekrijte činiju i ostavite testo da odstoji 1h na sobnoj temperaturi.Posle, testo razvučete na brašnjavoj podlozi u pravougaonik dimenzija otprilike 45x35cm. Onda ,namažete nadev preko celog testa, idite skroz do ivica. Urolajte testo po dužoj strani i secite ga na 12 jednakih delova.Isečene rolnice stavite u pleh obložen pek papirom i ostavite ih da odstoje tamo još 20 minuta.Zatim ih pecite na 190 stepeni oko 25 minuta. Nakon pečenja .umutite preliv i bogato rasporedite preko rolnica. Najlepše su dok su mlake.Bon appetit !
ČOKOLADNI SUFLE Rapsodija ukusa na francuski način, za prave ljubitelje slatkiša
Neodoljiv i mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
AMERIČKE PALAČINKE Pufnaste, sočne i meke, popravljaju dan u trenu
Fenomenalne, sočne i neodoljive.
RUM TORTA Očaravajuća, nepečena poslastica skupog ukusa koja obara s nogu
Ako volite rum, ovu tortu ćete obožavati.
SOČNI KUGLOF Mirisni kolač kao osmišljen za svečanu trpezu, a mekan kao pamuk
Sočni kolač skupog ukusa oboriće s nogu sve koji ga budu probali.
TIRAMISU Donosimo vam originalni italijanski recept za najlepši kolač sa kafom
Ako volite slatkiše i kafu, ovaj klasik italijanske kuhinje ćete obožavati.
Komentari (0)