POPULARNE CIMET ROLNICE Pogledajte zašto ih vole milioni
Brze, slatke i mekane. To bi bio kratki opis ovih preukusnih rolnica. Uverite se zašto su toliko dobre.
Potrebno je
130ml toplog mleka
21g svežeg kvasca
15g šećera
500g brašna
pola kašičice soli
1 puna kašičica praška za pecivo
170g jogurta
1 jaje
Nadev
100g istopljenog putera
120g smeđeg šećera (može i običan)
2 kašičice cimeta
(sastojke za nadev samo pomešati)
Preliv
120g krem sira
120g prah šećera
50g omekšalog putera
1 kašičica arome vanile
Priprema
U toplo mleko izdrobite kvasac, dodajte šećer i ostavite da odstoji par minuta. U drugu činiju stavite sve ostale sastojke, dodajte mleko i kvasac i umesite.Možete rukom da umesite. Testo treba da bude glatko. Nakon toga prekrijte činiju i ostavite testo da odstoji 1h na sobnoj temperaturi.Posle, testo razvučete na brašnjavoj podlozi u pravougaonik dimenzija otprilike 45x35cm. Onda ,namažete nadev preko celog testa, idite skroz do ivica. Urolajte testo po dužoj strani i secite ga na 12 jednakih delova.Isečene rolnice stavite u pleh obložen pek papirom i ostavite ih da odstoje tamo još 20 minuta.Zatim ih pecite na 190 stepeni oko 25 minuta. Nakon pečenja .umutite preliv i bogato rasporedite preko rolnica. Najlepše su dok su mlake.Bon appetit !
Možda vas zanima:
CIMET ROLNICE ZA JUTRO KOJE SE PAMTI Mekane i mirisne, a tope se u ustima
Super idu uz šoljicu kafe.
POSNE CIMET ROLNICE SAVRŠENE ZA KRSTOVDAN Pola pleha nestane dok pristavite kafu
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
MIRISNE CIMET ROLNICE Ulepšaće vam ceo dan, a zamirisaće cela kuća
Savršene tople, a super i kada se ohlade.
MIRISNE CIMET ROLNICE Vazdušaste i mekane kao pamuk, a tope se u ustima
I dupla mera će biti malo.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)