HAVANA TORTA Slatka harmonija lešnika i napolitanki
Napravite ovu neodoljivu poslasticu. Lagana i slatka, odličan je predlog i za slavsku trpezu.
Potrebno je
- 1 l mleka
- 500 ml slatke pavlake
- 450 g šećera
- 200 g napolitanki od lešnika
- 200 g lešnika
- 3 kesice želatina (30 g)
Priprema
Otopite šećer i sipajte na metalnu tacnu obloženu papirom za pečenje. Želatin stavite u 10 kašika mleka da nabubri. Mleko pomešajte sa šećerom (250g) i stavite da prokuva. Sklonite s vatre. U želatin dodajte 5 kašika vrelog mleka i promešajte, pa sipajte u šerpu s vrelim mlekom. Mikserom umutite da se želatin otopi pa ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Smesa treba da bude malo gušća od jogurta. Posebno umutite slatku pavlaku i pomešajte sa smesom od želatina. Izlomite karmelizovan šećer, dodajte lešnike i napolitanke, pa ih sameljite (može i blenderom). Mlevene sastojke podelite na tri dela. U kalup za tortu stavite foliju i pospite jedan deo mlevenih sastojaka. Preko stavite trećinu fila i tako naizmenično ređajte dok sve ne utrošite. Stavite u frižider preko noći. Skinite obruč kalupa i tortu nafilujte okolo i ukrasite ostatkom mlevenih sastojaka.
Možda vas zanima:
HAVANA TORTA Treba vam samo 6 sastojaka, nema paljenja rerne, a gosti će je obožavati
Kremasta i preukusna, bićete oduševljeni.
HAVANA TORTA Nepečena poslastica od samo 6 sastojaka, a mekana kao duša
U sočnom spoju sa lešnicima, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
NEPEČENA HAVANA TORTA Očaravajuća poslastica u slasnom spoju sa lešnicima, bogate i prepoznatljive arome
Kremasta poslastica punog ukusa za sve sladokusce.
HAVANA TORTA Neodoljiva poslastica od samo 6 sastojaka, a uspeće svima
Savršeni spoj lešnika i napolitanki zasladiće vam dušu i telo.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)