HAVANA TORTA Neodoljiva poslastica od samo 6 sastojaka, a uspeće svima
Savršeni spoj lešnika i napolitanki zasladiće vam dušu i telo.
Potrebno je
- 1 l mleka
- 450 g šećera
- 500 ml slatke pavlake
- 30 gr želatina u granulama
- 200 gr pečenih lešnika
- 200 gr lešnik napolitanki
Priprema
Otopite na vatri 200 g šećera. Stavite želatin sa 10 kašika mleka da nabubri. Ostatak šećera pomešajte sa mlekom i stavite na ringlu da proključa. Onda skinite sa ringle pa dodajte želatinu malo vrućeg mleka i promešajte, pa sav želatin istresite u preostalo vruće mleko. Umutite mikserom da se želatin otopi pa pustite da se prohladi na sobnoj temperaturi. Zasebno umutite slatku pavlaku pa je sjedinite sa masom od želatina. Pomešajte šećer, lešnike i napolitanke pa ih stavite u blender i izblendajte. Na veći kalup stavite papir za pečenje pa pospite 1/5 mlevenih sastojaka, preko namažite 1/4 fila i radite tako dok ne utrošite sav materijal. Ostavite u frižideru preko noći poklopljeno. Skinite papir i okrenite na tacni. Prijatno!
Možda vas zanima:
HAVANA TORTA Treba vam samo 6 sastojaka, nema paljenja rerne, a gosti će je obožavati
Kremasta i preukusna, bićete oduševljeni.
HAVANA TORTA Nepečena poslastica od samo 6 sastojaka, a mekana kao duša
U sočnom spoju sa lešnicima, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
NEPEČENA HAVANA TORTA Očaravajuća poslastica u slasnom spoju sa lešnicima, bogate i prepoznatljive arome
Kremasta poslastica punog ukusa za sve sladokusce.
HAVANA TORTA Slatka harmonija lešnika i napolitanki
Napravite ovu neodoljivu poslasticu. Lagana i slatka, odličan je predlog i za slavsku trpezu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)