POSNA ŠERBET TORTA Fantastična poslastica ulepšaće prazničnu trpezu, a orasi joj daju poseban šmek

Ivana Pavlović

19:00

Slatki kutak 0

Preukusna torta sa orasima i čokoladom, ni najmanje ne zaostaje ukusom za svojom mrsnom verzijom. Nestaće sa stola odmah. Idealna za dane Velikog Božićnog posta.

posna šerbet torta
Shutterstock

Potrebno je

  • 6 kašika šećera
  • 350 g šećera
  • 100 g seckanih oraha
  • 200 g mlevenih oraha
  • kašika praška za pecivo
  • šolja ulja
  • brašno po potrebi
  • 200 g margarina
  • 7 štangli posne čokolade

Priprema

Karmelizujte šećer na laganoj vatri, pa prelijte čašom vode i kuvajte dok se karamel ne istopi. Skinite sa šporeta, pa kada se prohladi, dodajte orahe, šećer i ulje. Dodajte brašno pa zamesite testo srednje gustine. Onda dodajte prašak za pecivo i sve dobro promešajte. Zatim podelite testo na dva dela. Namažite pleh i pospite ga brašnom. Rasporedite testo pa ispecite dve kore. Onda ušpinujte 100 g šećera, mlevene orahe, margarin i oko dve štangle otopljene čokolade. Sve dobro sjedinite pa premažite tortu. Preklopite sa drugom korom. Preostalu čokoladu istopite sa vodom i margarinom, i tim prelivom prelijte tortu. Prijatno!

Komentari (0)

Loading