POSNA ŠERBET TORTA Fantastična poslastica ulepšaće prazničnu trpezu, a orasi joj daju poseban šmek
Preukusna torta sa orasima i čokoladom, ni najmanje ne zaostaje ukusom za svojom mrsnom verzijom. Nestaće sa stola odmah. Idealna za dane Velikog Božićnog posta.
Potrebno je
- 6 kašika šećera
- 350 g šećera
- 100 g seckanih oraha
- 200 g mlevenih oraha
- kašika praška za pecivo
- šolja ulja
- brašno po potrebi
- 200 g margarina
- 7 štangli posne čokolade
Priprema
Karmelizujte šećer na laganoj vatri, pa prelijte čašom vode i kuvajte dok se karamel ne istopi. Skinite sa šporeta, pa kada se prohladi, dodajte orahe, šećer i ulje. Dodajte brašno pa zamesite testo srednje gustine. Onda dodajte prašak za pecivo i sve dobro promešajte. Zatim podelite testo na dva dela. Namažite pleh i pospite ga brašnom. Rasporedite testo pa ispecite dve kore. Onda ušpinujte 100 g šećera, mlevene orahe, margarin i oko dve štangle otopljene čokolade. Sve dobro sjedinite pa premažite tortu. Preklopite sa drugom korom. Preostalu čokoladu istopite sa vodom i margarinom, i tim prelivom prelijte tortu. Prijatno!
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)