KOCKE OD MAKA Čarobni zalogajčići mekani kao duša, svi će vam tražiti recept
Fenomenalan slatkiš idealan je za prazničnu trpezu ali i kada vam dođu nenajavljeni gosti, nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
- 4 jaja
- 4 dl šećera
- 2 dl ulja
- 2 dl mleka
- 4 dl brašna
- 1,5 dl mlevenog maka
- pola kesice praška za pecivo
- džem po ukusu
Za glazuru
- orasi
Priprema
Ulje i jaja penasto umutite. Dodajte postepeno mak i šećer, uz neprestano mešanje. Zasebno umutite mleko i brašno sa praškom za pecivo pa dodajte smesi. U pleh obložen papirom za pečenje ulijte smesu i rasporedite. Pecite 50 minuta na temperaturi od 180 stepeni. Pečeni biskvit izrežite pa donji deo prelijte džemom po ukusu pomešanim sa vodom. Premažite tu polovinu, sa gornje strane, džemom, pa prekrijte polovinom biskvita. Premažite kolač glazurom od čokolade i dekorišite orasima. Isecite kolač na kocke i služite. Prijatno!
Možda vas zanima:
KUGLOF SA KARAMELOM IZ BAKINE KUHINJE Mekan, vazdušast i prepun hrskavih oraha
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNO MEDENO SRCE Ovo je najsočniji kolač koji ste ikada probali, a gotov je za pola sata
Ako postite, a jede vam se nešto slatko, evo savršenog kolača koji se brzo pravi, a ukus mu je savršen.
KOH SA MLEVENIM KEKSOM MILUJE NEPCA A savršen za iznenadne goste
Sočan i sladak, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
KOLAČ BRZI GONZALES GOTOV ZA TAČNO 3 MINUTA Nema paljenja rerne ni miksera
Savršen za iznenadne goste.
DOMAĆI MEDENJACI Tope se u ustima, a spremaju se tako lako, uspeće i početnicima u kuhinji
Najlepši praznični kolačići
MEDVEĐE ŠAPE SA ORASIMA Neodoljivo mekani i mirisni kolači, uspevaju svima
Medveđe šape s orasima su suvi kolači koji se mogu jesti i do nekoliko dana
POSNA FIGARO OBLANDA Najlepši sitni kolač za Nikoljdan, topi se u ustima
Savršeno posluženje za posnu slavu
ČOKOLADNA ROZEN TORTA Pravi se za 10 minuta, a ima božanstven ukus, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite desert koji se pravi brzo, a izgleda fantastični i takav ukus ima, čokoladna rozen torta je idealan izbor.
ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA Starinski recept "na čaše" koji se prenosi generacijama
Savršenstvo u jednom zalogaju
Komentari (0)