PITA SA ROGAČEM Aromatičan slatkiš kome nećete moći da odolite, a uspeće svima
Drugačija i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
- 3 jajeta
- 2 dl šećera
- 2 dl jogurta
- 2 dl brašna
- 2 dl rogača
- 1 kesica praška za pecivo
- 3 kašike džema po ukusu
- 1 kesica vanilin šećera
Priprema
U jednu posudu sipajte brašno pa dodajte rogač i prašak za pecivo i sve pomešajte. Zasebno, mikserom umutite penasto jaja sa šećerima, pa dodajte jogurt i brašno, naizmenično, uz neprestano mućenje. Pleh obložite papirom za pečenje pa u njega ulijte pripremljenu smesu. Pecite pitu sa rogačem pola sata na 200 stepeni. Pečenu pitu izvadite iz rerne i premažite džemom. Secite na kocke i služite. Bon appetit!
Možda vas zanima:
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
DOMAĆI JAFA KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE I dupla mera će biti malo
Savršen za hladne dane i praznike.
MIRISNI ROLAT SA CIMETOM I BUNDEVOM Zbog njega se krši svaka dijeta
Kremast i sladak, i dupla mera je malo.
KOKOS KOLAČ ZA SVE PRILIKE Kremast, lagan i savršen, polizaćete i tanjir
Savršen desert za sve prilike.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)