SNEŽNA KRALJICA Neodoljiva poslastica koja će vas oboriti sa nogu, prste da poližete
Slatka i čarobna, uzećete parče više.

Potrebno je
Za biskvit:
Možda vas zanima:

SLATKI ROLAT SA PISTAĆIMA I MALINAMA Poćiće vam voda na usta koliko je ukusan
Neodoljiv i sladak, bićete oduševljeni.

ŠVARCVALD KOLAČ Raskošni desert sa višnjama kao osmišljen za uskršnju trpezu
Mirisan i neodoljiv desert, gosti će biti oduševljeni.

VOĆNI MAFINI ZA PRAVO UŽIVANJE Klasik koji nikad ne izlazi iz mode, a uspeva BAŠ svima
Najbolje služite uz voće ili sladoled.

ČOKOLADNE KARAMEL ŠTANGLICE Brzi desert kada vam se jede nešto slatko, a super i kao užina
U savršenom spoju sa kremastom karamelom, bićete oduševljeni.
- 4 jaja
- 200 g šećera
- 200 g brašna
- 100 g kokosovog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 150 ml mleka
- 100 ml ulja
- prstohvat soli
- vanilin šećer (opciono)
Za fil
- 500 ml mleka
- 4 žumanca
- 150 g šećera
- 50 g brašna
- 1 kesica vanilin šećera
- 200 g putera
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom dok ne postanu penasta smesa. Dodajte kokosovo brašno, brašno, prašak za pecivo, mleko, ulje, so i vanilin šećer. Sve dobro sjedinite. Smesu stavite u podmazan i brašnom posut okrugli kalup za tortu. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni Celzijusa oko 25-30 minuta, ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista. Dok se biskvit peče, pripremite fil od vanile: Umutite žumanca sa šećerom, dodajte brašno i vanilin šećer. U posebnom loncu zagrejte mleko, a zatim ga dodajte u smesu sa žumancima, šećerom i brašnom. Kuvajte na srednjoj temperaturi uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Skinite s vatre i ostavite da se ohladi. Umutite puter i postepeno ga dodajte u ohlađeni vanilin fil. Sve dobro sjedinite. Kada se biskvit ohladi, presecite ga na dva dela horizontalno. Na donji deo stavite polovinu vanilin fila, a zatim prekrijte drugim delom biskvita.

POSNE PRINCES KROFNE Vazdušaste i mekane kao duša, poćiće vam voda na usta
Kremaste i sočne, tope se u ustima.

JAFA KOLAČ Osvežavajući desert koji budi sva čula, u sočnom spoju sa pomorandžom
Kremast i sladak, pravićete stalno.

LEDENA KRALJICA Očaravajuća poslastica raspametiće goste na uskršnjoj trpezi
Slatka i kremasta, uzećete parče više.

OPERA TORTA Klasik francuskog poslastičarstva u simfoniji različitih slatkih ukusa
Svečana i raskošna, gosti će biti oduševljeni.

ESTERHAZI TORTA Poslastica dostojna kraljeva, neprevaziđenog ukusa, za sve svečane prilike
Očaravajuća i svečana, nema ko vam neće tražiti dodatak.
Komentari (0)