SNEŽNA KRALJICA Neodoljiva poslastica koja će vas oboriti sa nogu, prste da poližete

Ivana Pavlović

09:00

Slatki kutak 0

Slatka i čarobna, uzećete parče više.

snežna kraljica
Shutterstock

Potrebno je
Za biskvit:

  • 4 jaja
  • 200 g šećera
  • 200 g brašna
  • 100 g kokosovog brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 150 ml mleka
  • 100 ml ulja
  • prstohvat soli
  • vanilin šećer (opciono)

Za fil 

  • 500 ml mleka
  • 4 žumanca
  • 150 g šećera
  • 50 g brašna
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 200 g putera 

Priprema:
Umutite jaja sa šećerom dok ne postanu penasta smesa. Dodajte kokosovo brašno, brašno, prašak za pecivo, mleko, ulje, so i vanilin šećer. Sve dobro sjedinite. Smesu stavite u podmazan i brašnom posut okrugli kalup za tortu. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni Celzijusa oko 25-30 minuta, ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista. Dok se biskvit peče, pripremite fil od vanile: Umutite žumanca sa šećerom, dodajte brašno i vanilin šećer. U posebnom loncu zagrejte mleko, a zatim ga dodajte u smesu sa žumancima, šećerom i brašnom. Kuvajte na srednjoj temperaturi uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Skinite s vatre i ostavite da se ohladi. Umutite puter i postepeno ga dodajte u ohlađeni vanilin fil. Sve dobro sjedinite. Kada se biskvit ohladi, presecite ga na dva dela horizontalno. Na donji deo stavite polovinu vanilin fila, a zatim prekrijte drugim delom biskvita.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading