SNEŽNA KRALJICA Neodoljiva poslastica koja će vas oboriti sa nogu, prste da poližete
Slatka i čarobna, uzećete parče više.
Potrebno je
Za biskvit:
- 4 jaja
- 200 g šećera
- 200 g brašna
- 100 g kokosovog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 150 ml mleka
- 100 ml ulja
- prstohvat soli
- vanilin šećer (opciono)
Za fil
- 500 ml mleka
- 4 žumanca
- 150 g šećera
- 50 g brašna
- 1 kesica vanilin šećera
- 200 g putera
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom dok ne postanu penasta smesa. Dodajte kokosovo brašno, brašno, prašak za pecivo, mleko, ulje, so i vanilin šećer. Sve dobro sjedinite. Smesu stavite u podmazan i brašnom posut okrugli kalup za tortu. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni Celzijusa oko 25-30 minuta, ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista. Dok se biskvit peče, pripremite fil od vanile: Umutite žumanca sa šećerom, dodajte brašno i vanilin šećer. U posebnom loncu zagrejte mleko, a zatim ga dodajte u smesu sa žumancima, šećerom i brašnom. Kuvajte na srednjoj temperaturi uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Skinite s vatre i ostavite da se ohladi. Umutite puter i postepeno ga dodajte u ohlađeni vanilin fil. Sve dobro sjedinite. Kada se biskvit ohladi, presecite ga na dva dela horizontalno. Na donji deo stavite polovinu vanilin fila, a zatim prekrijte drugim delom biskvita.
Možda vas zanima:
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
DOMAĆI JAFA KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE I dupla mera će biti malo
Savršen za hladne dane i praznike.
MIRISNI ROLAT SA CIMETOM I BUNDEVOM Zbog njega se krši svaka dijeta
Kremast i sladak, i dupla mera je malo.
KOKOS KOLAČ ZA SVE PRILIKE Kremast, lagan i savršen, polizaćete i tanjir
Savršen desert za sve prilike.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)