ROZEN TORTA SA MAKOM I BELOM ČOKOLADOM Klasik na drugačiji način koji miriše na ljubav
Ako volite rozen tortu, ovu verziju sa makom i belom čokoladom ćete da obožavate.
Potrebno je
- 1 pakovanje kora za rozen tortu
- 400 g maka
- 200 ml vrućeg mleka
- 200 g putera
- 2 kesice vanilin šećera
- prstohvat soli
- 80 g mlečne čokolade
- 100 g mlevenog keksa
Za glazuru:
- 100 g bele čokolade za kuvanje
- 2 kašike ulja
- 1 kašika putera
Priprema:
U provrelo mleko sipajte mak, promešajte, dodajte puter, vanilin šećer, prstohvat soli, izlomljenu čokoladu. Mešajte da se čokolada i puter istope i na kraju umešajte mleveni keks. Sklonite fil sa šporeta da se prohladi 2-3 minuta. Filujte kore i ređajte jednu na drugu. Svaku kada stavite malo pritisnite rukama. Poslednja kora se ne filuje. Tortu pokrijte folijom, stavite preko nje nešto teško i ostaviti u frižideru da odstoji najmanje 2 sata. Za glazuru, otopite čokoladu, ulje i puter na tihoj vatri i prelijte kolač. Kad se kolač potpuno stegne, isecite na štangle. Prijatno!
Možda vas zanima:
BELA ROZEN TORTA SLAĐA OD KLASIČNE Prva će nestati sa trpeze, a nema ko neće uzeti dodatno parče
Klasik bez premca, sa drugačijim sastojcima, za prave sladokusce i one izbirljive.
ROZEN TORTA SA MAKOM BOLJA OD ONE KLASIČNE Nepečena poslastica koja se smaže za tren oka
Neodoljiva poslastica idealna za obiične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i slavsku trpezu.
ROZEN TORTA Fenomenalna poslastica za sva vremena i prilike, otopićete se od miline
Idealna za svečanu i slavsku trpezu.
POSNA ROZEN TORTA Ni malo ne zaostaje za originalom, a kao stvorena za uživanje
Ako volite klasičnu rozen tortu, obožavaćete i njenu posnu verziju.
OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto
Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.
NEPEČENA ČOKO MOKO TORTA Rajski zalogaji u poslastici kao osmišljenoj za tmurne dane
Fenomenalna torta pravi se brzo i lako, a osvojiće sve koji je budu probali.
SAN SNOVA! Njeno visočanstvo torta Bela kraljica - najlepša poslastica na svetu
Savršen kolač za sve prilike
ČOKOLADNI KOLAČ OD DVA SASTOJKA Ne peče se, samo mora dobro da se ohladi
Ako ste umorni, a jede vam se slatko, onda probajte čokoladni kolač od dva sastojka
PALAČINKE OD DVA SASTOJKA Jeftiniji slatkiš nećete napraviti, a mekane su kao duša!
Omiljena poslastica svih generacija, a sada u posnoj varijanti
Komentari (0)