MERINGE DESERT SA MALINAMA Penasti rolat koji se topi u ustima, otopićete se od miline

Ivana Pavlović

10:00

Slatki kutak 0

Rolat bez premca za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

meringe desert
Shutterstock

Potrebno je

Za testo:

  • 5 belanaca
  • 275 g sitnog kristal-šećera
  • 20 g listića badema

Za fil:

  • 200 ml neutralne pavlake
  • 150 ml milerama
  • ½ kesice vanilin šećera
  • 250 g malina ili drugog sitnog voća po želji

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Belanca umutite sa prstohvatom soli, na najvećoj brzini. Dodajte kašiku po kašiku šećera, uz stallno mućenje. U pleh ravnomerno utisnite smesu, pa pospite listićima badema. Pecite oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, pa smanjite na 160 i pecite još 15 minuta. Mikserom umutite pavlaku, pa dodajte mileram i vanilin šećer. Iz rerne izvadite koru pa okrenite da strana sa bademima bude dole. Ostavite da se prohladi, pa filujte. Testo uz pomoć papira uvijte u čvrst rolat. Na kraju, skinite papir i dekorišite. Prijatno! 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading