BRZI KOLAČ SA KUPINAMA Desert koji se ne odbija, uzećete parče više

Ivana Pavlović

10:00

Slatki kutak 0

Desert za sva vremena i prilike, a nestaće sa stola odmah.

kolač sa kupinama
Shutterstock

Potrebno je
Za voćni sloj:

  • 4 šolje svežih ili zamrznutih kupina
  • 1/2 šolje šećera
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1 kašika limunovog soka
  • 2 kašike kukuruznog skroba (za zgušnjavanje)

Za testo:

  • 1 i 1/2 šolje brašna
  • 1/2 šolje šećera
  • 1/2 šolje smeđeg šećera
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 šolja mleka
  • 1/2 šolje putera
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

Priprema:
Rernu zagrejte na 170 stepeni. U velikoj posudi pomešajte kupine, šećer, ekstrakt vanile, limunov sok i kukuruzni skrob. Mešajte dok se sve dobro ne sjedini. Ravnomerno rasporedite smešu od kupina po dnu pripremljenog pleha. U srednjoj posudi pomešajte brašno, šećer, smeđi šećer, prašak za pecivo i so. Dodajte mleko, otopljeni puter i ekstrakt vanile, pa mešajte dok se sve dobro ne sjedini i ne dobijete glatko testo. Ravnomerno prelijte testo preko smese od kupina u plehu. Ne mešajte. Pecite kolač 45 minuta na 170 stepeni. Poslužite toplo sa kuglom sladoleda. Bon appetit!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading