BRZI KOLAČ SA KUPINAMA Desert koji se ne odbija, uzećete parče više
Desert za sva vremena i prilike, a nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
Za voćni sloj:
- 4 šolje svežih ili zamrznutih kupina
- 1/2 šolje šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1 kašika limunovog soka
- 2 kašike kukuruznog skroba (za zgušnjavanje)
Za testo:
- 1 i 1/2 šolje brašna
- 1/2 šolje šećera
- 1/2 šolje smeđeg šećera
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1/2 kašičice soli
- 1 šolja mleka
- 1/2 šolje putera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
Rernu zagrejte na 170 stepeni. U velikoj posudi pomešajte kupine, šećer, ekstrakt vanile, limunov sok i kukuruzni skrob. Mešajte dok se sve dobro ne sjedini. Ravnomerno rasporedite smešu od kupina po dnu pripremljenog pleha. U srednjoj posudi pomešajte brašno, šećer, smeđi šećer, prašak za pecivo i so. Dodajte mleko, otopljeni puter i ekstrakt vanile, pa mešajte dok se sve dobro ne sjedini i ne dobijete glatko testo. Ravnomerno prelijte testo preko smese od kupina u plehu. Ne mešajte. Pecite kolač 45 minuta na 170 stepeni. Poslužite toplo sa kuglom sladoleda. Bon appetit!
Možda vas zanima:
POSNA LENJA PITA SA JABUKAMA Klasik kome popularnost samo raste, a ni malo ne zaostaje za originalom
Sočna i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.
BANANA HLEB ZA SAVRŠENO JUTRO Uspeva svima, a nestaće sa stola čim se postavi
Sočan i sladak, a odlično se slaže sa šoljom kafe.
BLEDSKA KREMPITA Omiljena poslastica pokojnog maršala, a polizaćete i tanjir koliko je ukusna
Kremasta i vazdušasta, bila je omiljeni kolač maršala Josipa Broza Tita.
DOMAĆE RUM ŠTANGLICE POMERAJU GRANICE DOBROG UKUSA A nema pečenja i gotove začas
Domaće rum štanglice osvojiće prave sladokusce.
PITA SA ŠLJIVAMA Jesenji desert koji budi sva čula, za prave sladokusce
Sočni desert oduševiće sve ukućane.
KEKS MARKIZA SLAĐA OD KLASIČNE Poslastica kao izmišljena za slavsku trpezu, dekorativna i preukusna
Fenomenalna poslastica sa piškotama raspametiće i one koji ne vole slatko.
BANANA TART Voćni desert koji popravlja dan u trenu, a krasi svaku svečanu trpezu
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PAŠA LOKUM SA MLEVENIM KEKSOM Turski specijalitet u još slađem izdanju, prste da poližete
Ako volite klasičan paša lokum, ovaj sa keksom ćete da obožavate.
DOMAĆE RUM ŠTANGLICE POMERAJU GRANICE DOBROG UKUSA A nema pečenja i gotove začas
Domaće rum štanglice osvojiće prave sladokusce.
Komentari (0)