NEODOLJIVI HLEB PUNJEN ČOKOLADOM Slatki specijalitet ukusa koji se pamti, a uspeva svima
Možete da ga služite za doručak ili desert, nećete da pogrešite.
Potrebno je
- 160 ml mleka
- 1 jaje
- 1 kašičica suvog kvasca
- 3 kašike šećera
- 280 g brašna
- 2 kašike kakaoa
- 1/2 kašičice soli
- 30 g neslanog putera
- 50 g čokoladnih dugmića
- 1 kašika meda
- 1 kašika vode
Priprema
Rernu zagrejte na 170 stepeni. U jednoj posudi pomešajte toplo mleko, kvasac i šećer. Dobro promešajte, pa dodajte jaje, prosejano brašno i kakao, so i zamesite testo. Onda ga pokrijte providnom folijom i pustite da nadođe nekih 20 minuta. Dodajte puter sobne temperature i mesite testo dok se sastojci ne sjedine. Rukama malo raširite testo, pa na sredinu sipajte čokoladne dugmiće. Zatvorite testo pa ga ponovo premesite. Pokrijte testo providnom folijom i ostavite da odstoji još 30 minuta. Podelite na 3 jednaka dela, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da odstoji još nekih 15 minuta. Onda razvucite, pa preklopite po dužini sa obe strane, pa urolajte. Ponovite postupak i za preostala 2 testa. Poređajte u pleh i ponovo pokrijte providnom folijom, pa ostavite da nadođe sat vremena. Pecite hleb oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Vodu i med pomešajte pa prelijte preko hleba. Bon appetit!
Možda vas zanima:
SLATKI HLEB SA BANANAMA I VIŠNJAMA Jednostavni desert koji pomera granice dobrog ukusa
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.
PRELIVENI SLATKI HLEB Sočan, sladak i mekan kao duša, za pravo uživanje
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
STARINSKI KOMISBROT Jednostavan kolač skupog ukusa po receptu iz bakine kuhinje
Jednostavne pripreme i neodoljivog ukusa, bićete oduševljeni.
NEODOLJIVI HLEB SA POMORANDŽOM Mirisan i drugačiji, za prave sladokusce
Dodajte prilog po želji i uživajte.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)