NEODOLJIVI HLEB PUNJEN ČOKOLADOM Slatki specijalitet ukusa koji se pamti, a uspeva svima

Ivana Pavlović

12:00

Slatki kutak 0

Možete da ga služite za doručak ili desert, nećete da pogrešite.

hleb punjen čokoladom
Printscreen

Potrebno je

  • 160 ml mleka
  • 1 jaje
  • 1 kašičica suvog kvasca
  • 3 kašike šećera
  • 280 g brašna
  • 2 kašike kakaoa
  • 1/2 kašičice soli
  • 30 g neslanog putera
  • 50 g čokoladnih dugmića 
  • 1 kašika meda 
  • 1 kašika vode

Priprema

Rernu zagrejte na 170 stepeni. U jednoj posudi pomešajte toplo mleko, kvasac i šećer. Dobro promešajte, pa dodajte jaje, prosejano brašno i kakao, so i zamesite testo. Onda ga pokrijte providnom folijom i pustite da nadođe nekih 20 minuta. Dodajte puter sobne temperature i mesite testo  dok se sastojci ne sjedine. Rukama malo raširite testo, pa na sredinu sipajte čokoladne dugmiće. Zatvorite testo pa ga ponovo premesite. Pokrijte testo providnom folijom i ostavite da odstoji još 30 minuta. Podelite na 3 jednaka dela,  pa pokrijte providnom folijom i ostavite da odstoji još nekih 15 minuta. Onda razvucite, pa preklopite po dužini sa obe strane, pa urolajte. Ponovite postupak i za preostala 2 testa. Poređajte u pleh i ponovo pokrijte providnom folijom, pa ostavite da nadođe sat vremena. Pecite hleb oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Vodu i med pomešajte pa prelijte preko hleba. Bon appetit!

Možda vas zanima:

čokoladna babka

BABKA Poljski čokoladni hleb mekan kao duša, a poćiće vam voda na usta

19:00

19 oktobar, 2024

Kulinarski globus

Svečani slatki hleb poreklom iz Poljske i Ukrajine s vremenom samo dobija na popularnosti. Jedan od omiljenih zimskih deserata, kolač od dizanog testa, najčešće se pravi sa čokoladom, ali možete da dodate i mak, orahe i suvo grožđe. Kada jednom naučite tehniku pravljenja, posle ide lako. Pogodan za svaku svečanost, ali i obične dane kada bi da se zasladite.

Komentari (0)

Loading