NEODOLJIVI HLEB PUNJEN ČOKOLADOM Slatki specijalitet ukusa koji se pamti, a uspeva svima
Možete da ga služite za doručak ili desert, nećete da pogrešite.
Potrebno je
- 160 ml mleka
- 1 jaje
- 1 kašičica suvog kvasca
- 3 kašike šećera
- 280 g brašna
- 2 kašike kakaoa
- 1/2 kašičice soli
- 30 g neslanog putera
- 50 g čokoladnih dugmića
- 1 kašika meda
- 1 kašika vode
Priprema
Rernu zagrejte na 170 stepeni. U jednoj posudi pomešajte toplo mleko, kvasac i šećer. Dobro promešajte, pa dodajte jaje, prosejano brašno i kakao, so i zamesite testo. Onda ga pokrijte providnom folijom i pustite da nadođe nekih 20 minuta. Dodajte puter sobne temperature i mesite testo dok se sastojci ne sjedine. Rukama malo raširite testo, pa na sredinu sipajte čokoladne dugmiće. Zatvorite testo pa ga ponovo premesite. Pokrijte testo providnom folijom i ostavite da odstoji još 30 minuta. Podelite na 3 jednaka dela, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da odstoji još nekih 15 minuta. Onda razvucite, pa preklopite po dužini sa obe strane, pa urolajte. Ponovite postupak i za preostala 2 testa. Poređajte u pleh i ponovo pokrijte providnom folijom, pa ostavite da nadođe sat vremena. Pecite hleb oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Vodu i med pomešajte pa prelijte preko hleba. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BABKA Poljski čokoladni hleb mekan kao duša, a poćiće vam voda na usta
Svečani slatki hleb poreklom iz Poljske i Ukrajine s vremenom samo dobija na popularnosti. Jedan od omiljenih zimskih deserata, kolač od dizanog testa, najčešće se pravi sa čokoladom, ali možete da dodate i mak, orahe i suvo grožđe. Kada jednom naučite tehniku pravljenja, posle ide lako. Pogodan za svaku svečanost, ali i obične dane kada bi da se zasladite.
ČOKOLADNA BABKA SLAĐA OD KLASIČNE Poljska poslastica mekana kao duša, a svi će uzeti parče više
Ako volite čokoladu, ovaj slatki hleb ćete obožavati.
HLEB SA SUVIM GROŽĐEM I CIMETOM Slatko zadovoljstvo probudiće sva čula, a uspeva svima
Možete da ga jedete za užinu ili desert, ili da ga dodate uz omiljeni namaz.
BRIOŠ Francuski slatki hleb mekan kao duša, a čokolada mu daje posebnu draž
Tradicionalni francuski hleb možete da pravite na razne načine, da mu dodate čokoladu ili ne, osvojiće sve koji ga budu probali.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
Komentari (0)