MAKEDONSKI KOLAČ Maršalov omiljeni desert sa orasima, sa merama na šolje, uspeće svima
Sladak i očaravajući, najbolje stavite duplu meru.
Potrebno je
- 5 šoljica brašna
- 3 šoljice griza
- 100 g suvog grožđa
- 100 g krupno seckanih oraha
- 1 kesica praška za pecivo
- 1-2 kašičica cimeta
- 1,5-2 šoljice ulja
- 5 šoljice kisele vode
- Dodatno
- 50 g seckanih oraha
Napomena: Mera za sve su šoljice od 150 ml
Preliv:
- 250 ml vode
- 250 g šećera
- 2 kesice vanilinog šećera
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte brašno, griz, prašak za pecivo, suvo grožđe, orahe, cimet i šećer. Izmešajte pa sipajte ulje i kiselu vodu. Preručite u pleh obložen pek papirom. Preko pospite orasima. Pečen kolač ostavite da se prohladi. U šerpici skuvajte preliv od vode i šećera, pa prelijte preko kolača. Ostavite da se dobro upije. Prijatno!
KEKS MARKIZA SLAĐA OD KLASIČNE Poslastica kao izmišljena za slavsku trpezu, dekorativna i preukusna
Fenomenalna poslastica sa piškotama raspametiće i one koji ne vole slatko.
BANANA TART Voćni desert koji popravlja dan u trenu, a krasi svaku svečanu trpezu
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PAŠA LOKUM SA MLEVENIM KEKSOM Turski specijalitet u još slađem izdanju, prste da poližete
Ako volite klasičan paša lokum, ovaj sa keksom ćete da obožavate.
DOMAĆE RUM ŠTANGLICE POMERAJU GRANICE DOBROG UKUSA A nema pečenja i gotove začas
Domaće rum štanglice osvojiće prave sladokusce.
TIRAMISU SA BANANAMA SOČNIJI OD KLASIČNOG Italijanski desert za prave sladokusce
Fenomenalni desert odlično se slaže sa kafom.
Komentari (0)