MAKEDONSKI KOLAČ Maršalov omiljeni desert sa orasima, sa merama na šolje, uspeće svima
Sladak i očaravajući, najbolje stavite duplu meru.
Potrebno je
- 5 šoljica brašna
- 3 šoljice griza
- 100 g suvog grožđa
- 100 g krupno seckanih oraha
- 1 kesica praška za pecivo
- 1-2 kašičica cimeta
- 1,5-2 šoljice ulja
- 5 šoljice kisele vode
- Dodatno
- 50 g seckanih oraha
Napomena: Mera za sve su šoljice od 150 ml
Preliv:
- 250 ml vode
- 250 g šećera
- 2 kesice vanilinog šećera
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte brašno, griz, prašak za pecivo, suvo grožđe, orahe, cimet i šećer. Izmešajte pa sipajte ulje i kiselu vodu. Preručite u pleh obložen pek papirom. Preko pospite orasima. Pečen kolač ostavite da se prohladi. U šerpici skuvajte preliv od vode i šećera, pa prelijte preko kolača. Ostavite da se dobro upije. Prijatno!
PITA SA ŠLJIVAMA Jesenji desert koji budi sva čula, za prave sladokusce
Sočni desert oduševiće sve ukućane.
KEKS MARKIZA SLAĐA OD KLASIČNE Poslastica kao izmišljena za slavsku trpezu, dekorativna i preukusna
Fenomenalna poslastica sa piškotama raspametiće i one koji ne vole slatko.
BANANA TART Voćni desert koji popravlja dan u trenu, a krasi svaku svečanu trpezu
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PAŠA LOKUM SA MLEVENIM KEKSOM Turski specijalitet u još slađem izdanju, prste da poližete
Ako volite klasičan paša lokum, ovaj sa keksom ćete da obožavate.
DOMAĆE RUM ŠTANGLICE POMERAJU GRANICE DOBROG UKUSA A nema pečenja i gotove začas
Domaće rum štanglice osvojiće prave sladokusce.
Komentari (0)