NEODOLJIVI KOLAČ OD LIMUNA Sočan i mekan kao duša, po receptu kuvarice Meri Beri
Jednostavan kolač skupog ukusa za sladokusce i one izbirljive.
Potrebno je
- 225 g maslaca sobne temperature
- 225 g šećera
- 275 g samodizajućeg brašna
- 2 ravne kašičice praška za pecivo
- 4 jaja
- 4 kašike mleka
- 2 limuna
- 1 kašika s vrhom vrlo sitno seckane biljke limunovac
- 175 g belog šećera
- sok od 2 limuna
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Pleh obložite pek papirom. U jednoj posudi umutite sastojke pa smesu rasporedite u pleh. Pecite 35 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, tj dok se kolač ne odvoji od strana pleha. Sjedinite šećer sa limunovim sokom dok ne dobijete glazuru. Ostavite kolač u plehu 5 minuta da se prohladi. Premažite pripremljenu glazuru preko toplog kolača pa ostavite da odstoji. Secite i služite. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BRZI KOLAČ SA CIMETOM SAVRŠEN ZA HLADNE DANE A pravi se maltene sam
Zamiriše cela kuća dok se peče, a super ide uz čaj ili kafu.
KUGLOF SA KARAMELOM IZ BAKINE KUHINJE Mekan, vazdušast i prepun hrskavih oraha
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNO MEDENO SRCE Ovo je najsočniji kolač koji ste ikada probali, a gotov je za pola sata
Ako postite, a jede vam se nešto slatko, evo savršenog kolača koji se brzo pravi, a ukus mu je savršen.
KOH SA MLEVENIM KEKSOM MILUJE NEPCA A savršen za iznenadne goste
Sočan i sladak, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)