LENJA PITA SA ROGAČEM Klasik na drugačiji način mekan kao duša, za prave ljubitelje slatkog
Ako volite klasičnu lenju pitu, ovu sa rogačem ćete da obožavate.
Potrebno je
Za testo:
- 500 g brašna
- 200 g margarina
- 50 g kajmaka
- 2 žumanca
- 1 kašika šećera
- pola kašičice soli
- 1 kesica praška za pecivo
- kašičica rendane korice limuna
Za fil:
- 200 g mlevenog rogača
- 200 g brašna
- 250 g šećera
- 500 g jabuka
- 300 ml mleka
- 100 ml maslinovog ulja
- 50 ml ruma
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 belanca
- 1 kašičica cimeta
- 1 kašičica pimenta
Za posipanje
- šećer u prahu
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednu posudu stavite brašno, margarin, kajmak, žumanca, šećer, so, prašak za pecivo i rendanu limunovu koru. Mikserom mutite na najmanjoj brzini. Grudvičasto testo dobro zamesite rukama. Podelite na dva dela pa pustite da odstoji pola sata. U zasebnoj posudi umutite mikserom belanca u čvrst sneg pa postepeno dodajte 100 g šećera, uz neprestano mešanje. U većoj posudi pomešajte suve sastojke pa dpdajte mleko, rum i ulje i mikserom umutite. Zatim, dodajte rendane jabuke pa varjačom lagano umešajte. Dodajte lagano i šam od belanaca. polovinu testa rastanjite na veličinu pleha pa testo izbockajte viljuškom. Prebacite u pleh obložen pek papirom pa preko izlijte fil. Drugi deo testa prebacite preko fila. Pecite lenju pitu oko 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Na kraju, pustite da se prohladi na sobnoj temperaturi oko pola sata. Secite na kocke pa pospite šećerom u prahu. Prijatno!
Možda vas zanima:
LENJA PITA SA MAKOM Klasik za sva vremena na drugačiji način
Ako volite klasičnu lenju pitu, ovu sa makom ćete da obožavate.
CIMET ROLNICE Mirisne i slatke, još bolje od onih kupovnih, za pravo uživanje
Aromatično pecivo nestače sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
TIRAMISU ROLAT Desert sa kafom budi sva čula, a gosti će ga obožavati
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
TRILEĆE SA PISTAĆIMA Klasik na drugačiji način koji će vas oboriti s nogu
Sočni kolač u savršenom spoju sa pistaćima, nema ko vam neće tražiti recept.
POSNA KOKOS TORTA Fenomenalna poslastica koja budi uspomene sa mora, za pravo uživanje
Neodoljiva torta osvojiće i one izbirljive.
POSNE PRINCES KROFNE Ni malo ne zaostaju za originalom, po starom teta Mirinom receptu
Neodoljive i sočne, najbolje stavite odmah duplu meru.
SOČNI KOLAČ SA MAKOM I JABUKAMA Desert ukusa koji se pamti, a priprema je tako jednostavna
Ako volite voćne deserte, ovaj kolač ćete obožavati.
JAPANSKI ČIZKEJK Vazdušasti kolač mekan kao pamuk, ukusa koji priča priče
Treba vam samo 3 sastojka, a nema ko vam neće tražiti recept.
KOLAČ OD LIMUNA Slatko -kiselkasti spoj u desertu koji uspeva svima
Fenomenalni desert oduševiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)