LENJA PITA SA KAJSIJAMA Klasik na drugačiji način, a zamirisaće cela kuća
Sočan i lagan kolač oboriće s nogu i one izbirljive.
Potrebno je
- 3 jajeta
- 100 ml ulja
- 100 ml jogurta
- 100 g šećera
- 300 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 800 g kajsija
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi jaja umutite penasto sa šećerom, pa dodajte jogurt i ulje. Promešajte dobro pa dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. U pleh obložen pek papirom sipajte pola smese pa izravnajte. Pecite 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Operite i prepolovite kajsije, pa im izvadite košticu. Poređajte kajsije po testu, tako što ćete deo gde je rupa okrenuti na dole. Gore sipajte preostalo testo i pecite u zagrejanoj rerni još 30 minuta na 180 stepeni. Prohlađen kolač secite na kocke i pospite šećerom u prahu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
TURSKI KOLAČ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Polovina nestane dok pristavite kafu
Kremast i sočan, za sve prilike.
LENJA PITA SA VIŠNJAMA MIRIŠE NA LJUBAV Sve se samo pomeša i peče, a i dupla mera je malo
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
BELE KOCKE SE TOPE U USTIMA Prepune keksa i čokolade, i dupla mera će biti malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)