BAKA DANA NAM JE DALA RECEPT ZA NAJLEPŠE VANILICE Pojedu se u jednom zalogaju, a zamirisaće cela kuća
Starinski slatkiš idealan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečanu trpezu.
Potrebno je
- 200 g masti
- 3 kašike šećera
- 1 jaje + 1 žumance
- sok od 1/2 limuna
- kora od 1 limuna
- 450 g brašna
- 2 kesice vanilin šećera
- 250 g šećera u prahu
- 250 g džema
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite mast sa šećerom, pa dodajte jaje i žumance, sok od polovine limuna i rendanu limunovu koru. Umešajte brašno pa zamesite testo. Zatim ostavite da malo odmori, pa ga razvucite na pobrašnjenoj radnoj površini. Vanilice vadite modlom pa ređajte u pleh obložen pek papirom. Pecite vanilice sve dok ne porumene, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prohlađene kolače premažite džemom pa preklopite drugom vanilicom. Na kraju, uvaljajte vanilice u smesu šećera. Prijatno!
Možda vas zanima:
GALATOPITA Jeftina, a izdašna grčka poslastica od mleka koja osvaja od prvog zalogaja
Kremasti kolač za sva vremena i prilike.
BRZI KAFE KOLAČ Penasti desert mekan kao duša raspametiće i one koji ne vole slatko
Ako volite kafu, ovaj brzi kolač ćete obožavati.
TIRAMISU ČIZKEJK Neodoljivi spoj omiljeniih poslastica u jednom kolaču, ukusa koji se ne zaboravlja
Ako volite tiramisu i čizkejk najbolje napravite tiramisu čizkejk.
BAJADERA Starinski slatkiš bez kog ne može da prođe nijedna slava, a budi sva čula
Svi je vole, a uspeće i početnicima.
DOMAĆA GIBANICA Omiljena srpska pita po receptu bez mane, prste da poližete
Sočna pita raspametiće i one izbirljive.
DOMAĆA PROJA Najbolje služite uz šolju jogurta ili kiselog mleka, a idealna za doručak ili večeru
Sočna i mekana, nestaće sa stola čim se postavi.
PIKANTNA SALATA OD PAPRIKE Prilog koji daje šmek svakom jelu, za one koji vole ljuto
Ako volite ljuto, ova pikantna salata će vas oboriti s nogu.
SOK OD GROŽĐA Krepi organizam u trenu, a potpuno prirodan, zaboravićete na kupovni
Jednostavne pripreme, a nema konzervansa, pravi eliksir zdravlja.
DOMAĆI KUKURUZNI HLEB BOLJI OD KLASIČNOG Zdraviji i drugačiji, a još bolji kada je hladan
Mekan i sočan, a ukusa koji govori 1000 jezika.
Komentari (0)