Možete da ga mažete na hleb ili da dodate kao prilog.
Potrebno je
- 300 g leblebija
- dva čena belog luka
- 1 dl maslinovog ulja
- sok od jednog limuna
- so
- puna kašika tahinija (susam paste)
Priprema:
Prethodno veče potopite leblebije u vodu. Sutradan ih kuvajte do sat vremena, pa ih preručite u blender, dodajte beli luk i sameljite. Dodajte tahini, so, ulje i limun. Povećavajte ili smanjujte količinu sastojaka, po želji.
ZORICIN MIRISNI HLEB SA BUNDEVOM Idealan za savršeno vikend jutro, a preukusan i kada je hladan
Napravite ovaj neodoljivi specijalitet po receptu Zorice Pavlović iz Požarevca
ZORICIN MINI TART SA BOROVNICAMA MEKAN KAO PAMUK Kao osmišljen za savršen vikend
Napravite ovaj neodoljivi voćni desert po receptu Zorice Pešić iz Beograda
KNEDLE SA DŽEMOM I ORASIMA Fenomanalni desert za dane posta koji se topi u ustima
Sočne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
BURGER SOS Džejmi Oliver otkriva kako da bude slasan i sočan, a ukusa koji priča priče
Recept poznatog kuvara raspametiće i one izbirljive.
MILANKIN VOĆNI KOLAČ MEKAN KAO DUŠA U spoju sa malinama, a topi se u ustima
Napravite ovaj sočni desert po receptu Milanke Krstić iz Šapca
Komentari (0)