Osvežavajuće posno jelo na kašiku OSLIĆ U PARADAJZ ČORBI S MASLINKAMA da lakše prebrodite vrućine
Aromatična kombinacija paradajza, belog vina i maslnki daje posebno neodoljiv ukus ovom jelu.
Oslić u crvenom sosu
Sastojci:
700 g fileta oslića (svežeg ili smrznutog)
1 limun
3 čena belog luka
150 g mladog luka
50 g crnih maslina
150 ml belog vina
500 g pasiranog paradajza
1 kašika biozačina
300 g kukuruzne krupice
1 kašičica soli
4 kašike maslinovog ulja
1,2 l vode
Priprema:
Oslića isecite na manje komade, pospite biozačinom i pokapajte limunovim sokom. Filete propržiti sa obe strane, izvaditi, pa na istoj masnoći propržiti sitno seckani beli luk, iseckani mladi crni luk i crne masline. Sipajte vino, pustite da se vino redukuje, pa dodajte paradajz. Krčkajte na laganoj vatri, po potrebi dolijte vode. Kukuruzno brašno sipajte u ključalu posoljenu vodu, zagrejte uz mešanje, a kada provri, kuvajte još 10 minuta. Na kraju umešajte maslinovo ulje.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
ANDRIJANINA TORTA OD PALAČINKI SE TOPI U USTIMA Zbog izgleda će je najviše voleti deca
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Andrijane Bajić iz Užica
POSNI BEŠAMEL SOS Ni malo ne zaostaje za originalom, a daje čar svakom jelu
Omiljeni bešamel sos možete da pravite i u vreme posta.
HOLANDEZ SOS Dodajte ga vašem jelu i uživajte u raskošnom ukusu
Fenomenalan sos pravi se brzo i lako a sjajno se slaže sa brojnim jelima.
SNEŽINA RASKOŠNA INTERKONTINENTAL TORTA Klasik za sva vremena
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Snežane Ljušić iz Smedereva
TANJA I BRANIMIR DALI SU NAM NAJBOLJI RECEPT ZA BELI EGIPAT Evo zašto je ova kremasta torta najtraženija ovog proleća
Sočna torta sa nekoliko filova savršena je za sve svečane prilike i važne životne događaje, izgleda raskošno a topi se u ustima.
Komentari (0)