Osvežavajuće posno jelo na kašiku OSLIĆ U PARADAJZ ČORBI S MASLINKAMA da lakše prebrodite vrućine

Ivana Vujnović

20:01

U sosu sa 0

Aromatična kombinacija paradajza, belog vina i maslnki daje posebno neodoljiv ukus ovom jelu.

Oslić u crvenom sosu s maslinkama
Shutterstock

 

Oslić u crvenom sosu

Sastojci:

700 g fileta oslića (svežeg ili smrznutog)

1 limun

3 čena belog luka

150 g mladog luka

50 g crnih maslina

150 ml belog vina

500 g pasiranog paradajza

1 kašika biozačina

300 g kukuruzne krupice

1 kašičica soli

4 kašike maslinovog ulja

1,2 l vode

Priprema:

Oslića isecite na manje komade, pospite biozačinom i pokapajte limunovim sokom. Filete propržiti sa obe strane, izvaditi, pa na istoj masnoći propržiti sitno seckani beli luk, iseckani mladi crni luk i crne masline. Sipajte vino, pustite da se vino redukuje, pa dodajte paradajz. Krčkajte na laganoj vatri, po potrebi dolijte vode. Kukuruzno brašno sipajte u ključalu posoljenu vodu, zagrejte uz mešanje, a kada provri, kuvajte još 10 minuta. Na kraju umešajte maslinovo ulje.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading