Osvežavajuće posno jelo na kašiku OSLIĆ U PARADAJZ ČORBI S MASLINKAMA da lakše prebrodite vrućine
Aromatična kombinacija paradajza, belog vina i maslnki daje posebno neodoljiv ukus ovom jelu.
Oslić u crvenom sosu
Sastojci:
700 g fileta oslića (svežeg ili smrznutog)
1 limun
3 čena belog luka
150 g mladog luka
50 g crnih maslina
150 ml belog vina
500 g pasiranog paradajza
1 kašika biozačina
300 g kukuruzne krupice
1 kašičica soli
4 kašike maslinovog ulja
1,2 l vode
Priprema:
Oslića isecite na manje komade, pospite biozačinom i pokapajte limunovim sokom. Filete propržiti sa obe strane, izvaditi, pa na istoj masnoći propržiti sitno seckani beli luk, iseckani mladi crni luk i crne masline. Sipajte vino, pustite da se vino redukuje, pa dodajte paradajz. Krčkajte na laganoj vatri, po potrebi dolijte vode. Kukuruzno brašno sipajte u ključalu posoljenu vodu, zagrejte uz mešanje, a kada provri, kuvajte još 10 minuta. Na kraju umešajte maslinovo ulje.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SOČNA PILETINA U KREMASTOM SOSU SA PEČURKAMA Brz i zdrav ručak, poješće se za tili čas
Pikantan recept sa piletinom za sve gurmane
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
BORISOV BRZI KOLAČ SA BANANAMA MIRIŠE NA DOM A topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Borisa Krasnića iz Beograda
BILJANINA VOĆNA MAĐARICA BUDI SVA ČULA A manje teška od klasične
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Biljane Petrović iz Doboja
NINA NAM JE DALA RECEPT ZA BOMBA LOLA TORTU Svakim zalogajem budi nostalgiju
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Nine Ilić Vasić iz Valjeva
Komentari (0)