RECEPT BAKA DRAGINJE Starinske šufnudle punjene sirom, a prelivene kajmakom

Jelena Vukelić

18:48

U sosu sa 0

Za mlade domaćice koje se ne sećaju šta su šufnudle, bitno je istaći da je ukus sličan knedlama, ali da je ovo slana varijanta, fenomenalan za večeru

šufnudle
Shutterstock

Baka Draginja je podelila svoj recept, a tvrdi da su najukusnije šufnudle punjene starim sirom i preivene sa malo starog kajmaka.Potrebno je:

500 g krompira
1 žumance
150 g brašna
malo soli
100 g starog, masnog sira
malo starog kajmaka za preliv
tri kašiike mleka
prezle, ulje

Priprema:
Skuvati u ljusci krompir i oguliti ga. Odmah ga izgnječiti,pa  dodati žumance, so, sir i brašno i umesiti glatko testo, iseći na komadiće i valjati u male valjke kao na slici.

Kuvati u slanoj vodi dok ne isplivaju i budi mekani na dodir. U šerpu sipati ulja, dodati prezle i susam i propržiti i uvaljati šufnudle u to.

Preliti starim kajmakom, a pre toga kašiku kajmaka pomešati sa tri kašike mleka.

Komentari (0)

Loading