OBOŽAVAĆETE NJOKE SA SPANAĆEM Preukusne i kremaste, a spremaju se brzo i jednostavno
Zaposlene žene najviše vole ručak koji se brzo pravi, a ovo je jedan od njih - preukusan, kremast, a obožavaju ga i deca i odrasli.
Ručak koji se brzo pravi, a preukusan je. Definitivno vaš izbor za dane kada žurite da spremite nešto što obožavaju i deca i odrasli.
Sastojci:
- 500 g njoka - 300 g spanaća - 3 čena belog luka - 3 dl mleka - 40 g gustina - 2 kašike ulja - bosiljak, so, biber
Priprema:
1. Njoke skuvati u vreloj, slanoj vodi, ocediti ih i držati na toplom mestu do posluživanja.
2. Spanać oprati i iseći na rezance, posoliti, ostaviti da odstoji 10 minuta pa propržiti na zagrejanom ulju. Dodati mu iseckani beli luk, začine, mleko i ostaviti da se kuva još pet minuta.
3. U malo vode razmutiti gustin (ili brašno), pa dodati u spanać i ostaviti da se kuva tri minuta.
4. Gotove njoke staviti u sos, promešati i poslužiti.
DOMAĆI MAJONEZ Daje draž svakom jelu, a zaboravićete na kupovni, prste da poližete
Mnogo zdraviji od onog kupovnog, a mnogo slasniji.
NEODOLJIVI SOS OD PEČURAKA Aromatičan i slasan, a savršeno se slaže sa mesom
Ako umesto obične neutralne pavlake stavite biljnu, dobićete posan sos.
DOMAĆI KEČAP Zdravi sos ukusa koji priča priče, a savršeno se slaže sa palačinkama i picom
Bićete oduševjeni, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BEŠAMEL SOS Jedan od specijaliteta francuske kuhinje, a kao stvoren za lazanje i musaku
Tradicionalan francuski sos od putera i brašna dodaće na ukusu svakom jelu.
MIRINA PITA SA ZATAROM DONOSI DUH ORIJENTA Potpuno drugačija od svega što ste jeli, nema joj ravne
Napravite ovu drugačiju pitu po receptu Miroslave Nenadović iz Beograda
Komentari (0)