Jeftin prilog u 3 koraka: Originalna priprema koja će impresionirati vaše goste, glavni sastojak je svima poznat!

NajŽena

16:00

U sosu sa 0

Neponovljiv ukus...

Palenta
Printscreen/YouTube/How To Cook Smarter

Prvi korak će biti kuvanje palente, drugi korak će biti hlađenje palente, dok je poslednji korak pečenje na roštilju, čime ćete postići najukusniju, hrskavu koru koja će vas potom naterati da se zaljubite u jednostavan prilog poput palente. iznova.

Ovako pripremljenu palentu možete poslužiti kao prilog pečenjima od mesa i povrća. Odlično će se slagati sa sosovima, ali i sa mesom sa roštilja, a bilo bi dobro da palentu isečete na manje komade, kako biste je, uz neke začine po vašem ukusu, poslužili kao užinu uz omiljeni sos.

Hrskava palenta
Sastojci: 500 g vode od palente
100 g putera
začini po želji (majčina dušica, origano...)
so biber

Postupak: Posolite vodu, pa ostavite da se zagreje do ključanja. Dodajte palentu i mešajte dok se kuva. Dodajte začine po želji. Palentu kuvati dok ne postane kremasta, pa dodati puter i sve dobro izmešati. Skuvanu palentu prebacite u pleh obložen papirom za pečenje. Ostavite da odstoji najmanje sat vremena, a zatim ohlađenu i stisnutu palentu isecite na oblike po želji. U tiganju zagrejte malo maslinovog ulja i dodajte palentu. Ostavite da se peče dok ne dobije hrskavu koricu i zlatnu boju sa obe strane.

 

 

Komentari (0)

Loading