Jeftin prilog u 3 koraka: Originalna priprema koja će impresionirati vaše goste, glavni sastojak je svima poznat!
Neponovljiv ukus...
Prvi korak će biti kuvanje palente, drugi korak će biti hlađenje palente, dok je poslednji korak pečenje na roštilju, čime ćete postići najukusniju, hrskavu koru koja će vas potom naterati da se zaljubite u jednostavan prilog poput palente. iznova.
Ovako pripremljenu palentu možete poslužiti kao prilog pečenjima od mesa i povrća. Odlično će se slagati sa sosovima, ali i sa mesom sa roštilja, a bilo bi dobro da palentu isečete na manje komade, kako biste je, uz neke začine po vašem ukusu, poslužili kao užinu uz omiljeni sos.
Hrskava palenta
Sastojci: 500 g vode od palente
100 g putera
začini po želji (majčina dušica, origano...)
so biber
Postupak: Posolite vodu, pa ostavite da se zagreje do ključanja. Dodajte palentu i mešajte dok se kuva. Dodajte začine po želji. Palentu kuvati dok ne postane kremasta, pa dodati puter i sve dobro izmešati. Skuvanu palentu prebacite u pleh obložen papirom za pečenje. Ostavite da odstoji najmanje sat vremena, a zatim ohlađenu i stisnutu palentu isecite na oblike po želji. U tiganju zagrejte malo maslinovog ulja i dodajte palentu. Ostavite da se peče dok ne dobije hrskavu koricu i zlatnu boju sa obe strane.
JOVANINA USKŠRNJA POGAČA MEKANA KAO OBLAK Vazdušasta i mirisna, za pravo zadovoljstvo
Napravite ovu mirisnu pogaču po receptu Jovane Ivanović iz sela Globoder, kod Kruševca.
ANDRIJANINA TORTA OD PALAČINKI SE TOPI U USTIMA Zbog izgleda će je najviše voleti deca
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Andrijane Bajić iz Užica
POSNI BEŠAMEL SOS Ni malo ne zaostaje za originalom, a daje čar svakom jelu
Omiljeni bešamel sos možete da pravite i u vreme posta.
HOLANDEZ SOS Dodajte ga vašem jelu i uživajte u raskošnom ukusu
Fenomenalan sos pravi se brzo i lako a sjajno se slaže sa brojnim jelima.
SNEŽINA RASKOŠNA INTERKONTINENTAL TORTA Klasik za sva vremena
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Snežane Ljušić iz Smedereva
Komentari (0)