Meka, lagana, zdrava, ukusna...
Za pripremu ove pite biće vam potrebno samo 15 minuta i jedna velika posuda u kojoj ćete sjediniti sve sastojke. Idealan je kao toplo predjelo ili lagani ručak koji se može poslužiti uz zelenu salatu, jogurt ili pavlaku.
Sastojci
5 jaja
150 grama običnog brašna
1½ kašičice praška za pecivo
380 rendanih tikvica
1 glavica crnog luka
200 gslanina
90 rendanog sira
40 ml maslinovog ulja
Soli po ukusu
Biber po ukusu
Priprema: Zagrejte rernu.Zagrejte rernu na 170 stepeni. Pripremite povrće i slaninu. Crni luk očistiti i sitno iseckati, slaninu iseckati na kockice, a rendane tikvice dobro rukama ocediti. Kombinujte sastojke. U činiji srednje veličine umutite jaja, dodajte izmešano brašno i prašak za pecivo i mešajte pjenjačom dok se sastojci ne sjedine. Pomešajte rendane tikvice, crni luk, slaninu, sir i ulje i začinite solju i biberom.
Sipati smešu. Pleh dimenzija 30 k 20 cm lagano podmazati i obložiti papirom za pečenje i u njega sipati smesu. Pecite. Stavite u rernu 30 minuta. Poslužite. Izvadite, ostavite da se malo ohladi, narežite i poslužite.
MARIJANIN JAPANSKI VETAR MILUJE NEPCA Poslastica koju vole svi od 7 do 107 godina
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Marijane Čamber
SOČNA PILETINA U KREMASTOM SOSU SA PEČURKAMA Brz i zdrav ručak, poješće se za tili čas
Pikantan recept sa piletinom za sve gurmane
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
BORISOV BRZI KOLAČ SA BANANAMA MIRIŠE NA DOM A topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Borisa Krasnića iz Beograda
BILJANINA VOĆNA MAĐARICA BUDI SVA ČULA A manje teška od klasične
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Biljane Petrović iz Doboja
Komentari (0)