Pita sa tikvicama: Zdrav i lagan ručak za danas

NajŽena

12:31

U sosu sa 0

Meka, lagana, zdrava, ukusna...

Pita
Shutterstock

Za pripremu ove pite biće vam potrebno samo 15 minuta i jedna velika posuda u kojoj ćete sjediniti sve sastojke. Idealan je kao toplo predjelo ili lagani ručak koji se može poslužiti uz zelenu salatu, jogurt ili pavlaku.

Sastojci

5 jaja
150 grama običnog brašna
1½ kašičice praška za pecivo
380 rendanih tikvica
1 glavica crnog luka
200 gslanina
90 rendanog sira
40 ml maslinovog ulja
Soli po ukusu
Biber po ukusu

Priprema: Zagrejte rernu.Zagrejte rernu na 170 stepeni. Pripremite povrće i slaninu. Crni luk očistiti i sitno iseckati, slaninu iseckati na kockice, a rendane tikvice dobro rukama ocediti. Kombinujte sastojke. U činiji srednje veličine umutite jaja, dodajte izmešano brašno i prašak za pecivo i mešajte pjenjačom dok se sastojci ne sjedine. Pomešajte rendane tikvice, crni luk, slaninu, sir i ulje i začinite solju i biberom.
Sipati smešu. Pleh dimenzija 30 k 20 cm lagano podmazati i obložiti papirom za pečenje i u njega sipati smesu. Pecite. Stavite u rernu 30 minuta. Poslužite. Izvadite, ostavite da se malo ohladi, narežite i poslužite.

 

Komentari (0)

Loading