Za pripremu ove pite biće vam potrebno samo 15 minuta i jedna velika posuda u kojoj ćete sjediniti sve sastojke. Idealan je kao toplo predjelo ili lagani ručak koji se može poslužiti uz zelenu salatu, jogurt ili pavlaku.
Sastojci
5 jaja
150 grama običnog brašna
1½ kašičice praška za pecivo
380 rendanih tikvica
1 glavica crnog luka
200 gslanina
90 rendanog sira
40 ml maslinovog ulja
Soli po ukusu
Biber po ukusu
Priprema: Zagrejte rernu.Zagrejte rernu na 170 stepeni. Pripremite povrće i slaninu. Crni luk očistiti i sitno iseckati, slaninu iseckati na kockice, a rendane tikvice dobro rukama ocediti. Kombinujte sastojke. U činiji srednje veličine umutite jaja, dodajte izmešano brašno i prašak za pecivo i mešajte pjenjačom dok se sastojci ne sjedine. Pomešajte rendane tikvice, crni luk, slaninu, sir i ulje i začinite solju i biberom.
Sipati smešu. Pleh dimenzija 30 k 20 cm lagano podmazati i obložiti papirom za pečenje i u njega sipati smesu. Pecite. Stavite u rernu 30 minuta. Poslužite. Izvadite, ostavite da se malo ohladi, narežite i poslužite.
Možda vas zanima:
NEVEROVATNO UKUSNA! Pita od lisnatog testa sa tikvicama, šunkom i sirom, gotova je za tren!
Odlična je za doručak, a ako nešto ostane, možete da poslužite za večeru.
KOMPLETAN UŽITAK Fina pita sa tikvicama, grizom i jogurtom, započnite dan sa savršenim zalogajem
Ovo je jedna fina pita prijatnog ukusa tako da zasigurno ćete uživati u njoj i uvrstiti je u svoj svakodnevni meni
LARISINA VOĆNA ŠTRUDLA ZA PRAVE SLADOKUSCE Fenomenalna poslastica po receptu bez mane
Fenomenalna poslastica po ukusu bez mane, svi će vam tražiti dodatak.
NEODOLJIVI PESTO SOS Odlično se slaže sa mesom i testeninom
Ukusa koji priča priče.
BEŠAMEL SOS Po originalnom receptu, osvaja od prvog zalogaja
Najbolje ga služite uz lazanje, bićete oduševljeni ukusom.
GRČKA SLADOLED TORTA Nepečena poslastica po receptu blogerke "anina kuhinja"
Napravite ovu neodoljivu nepečenu poslasticu po receptu Ane Krstajić Krstić
MONTE KRISTO SENDVIČ Božanstven izbor za nedeljni doručak, garantujemo da se niko neće buniti
Poslužite ga uz laganu i osvežavajuću zelenu salatu, ili pojačajte sa hrskavim krompirićima
Komentari (0)