Napravite zdrav i ukusan pire od bundeve. Dodajte ga kao prilog vašem jelu ili ga pojedite za užinu. Pogodan za one koji poste ili vode računa o ishrani.
Potrebno je
- 1 srednja bundeva
- malo maslinovog ulja
- so
- biber
Priprema
Bundevu isecite na veće komade, pa je očistite od semenki i ogulite koru. Poređajte kriške na pleh obložen papirom za pečenje, pospite ih sa malo maslinovog ulja, posolite i pobiberite. Stavite pleh u rernu i pecite bundevu na 200 stepeni oko 20 minuta dok skroz ne omekša. Izvadite iz rerne i ostavite da se malo prohladi. Bundevu stavite u blender i izmiksajte dok ne dobijete kompaktnu smesu. Možete da iskoristite i štapni mikser. Možete da dodate još malo maslinovog ulja ili kockicu putera. Pire preručite u činiju, a ukoliko preostane posle jela čuvajte ga u frižideru, jer je lep i kada se skroz ohladi.
ANDRIJANINA TORTA OD PALAČINKI SE TOPI U USTIMA Zbog izgleda će je najviše voleti deca
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Andrijane Bajić iz Užica
POSNI BEŠAMEL SOS Ni malo ne zaostaje za originalom, a daje čar svakom jelu
Omiljeni bešamel sos možete da pravite i u vreme posta.
HOLANDEZ SOS Dodajte ga vašem jelu i uživajte u raskošnom ukusu
Fenomenalan sos pravi se brzo i lako a sjajno se slaže sa brojnim jelima.
SNEŽINA RASKOŠNA INTERKONTINENTAL TORTA Klasik za sva vremena
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Snežane Ljušić iz Smedereva
TANJA I BRANIMIR DALI SU NAM NAJBOLJI RECEPT ZA BELI EGIPAT Evo zašto je ova kremasta torta najtraženija ovog proleća
Sočna torta sa nekoliko filova savršena je za sve svečane prilike i važne životne događaje, izgleda raskošno a topi se u ustima.
Komentari (0)