PIRE OD OVE SEZONSKE NAMIRNICE Ukusan i brzo se sprema, sjajan kao prilog uz jelo

Ivana Pavlović

18:00

U sosu sa 0

Napravite zdrav i ukusan pire od bundeve. Dodajte ga kao prilog vašem jelu ili ga pojedite za užinu. Pogodan za one koji poste ili vode računa o ishrani.

pire od bundeve
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 srednja bundeva
  • malo maslinovog ulja
  • so
  • biber

Priprema

Bundevu isecite na veće komade, pa je očistite od semenki i ogulite koru. Poređajte kriške na pleh obložen papirom za pečenje, pospite ih sa malo maslinovog ulja, posolite i pobiberite. Stavite pleh u rernu i pecite bundevu na 200 stepeni oko 20 minuta dok skroz ne omekša. Izvadite iz rerne i ostavite da se malo prohladi. Bundevu stavite u blender i izmiksajte dok ne dobijete kompaktnu smesu. Možete da iskoristite i štapni mikser. Možete da dodate još malo maslinovog ulja ili kockicu putera. Pire preručite u činiju, a ukoliko preostane posle jela čuvajte ga u frižideru, jer je lep i kada se skroz ohladi.

Komentari (0)

Loading