Napravite zdrav i ukusan pire od bundeve. Dodajte ga kao prilog vašem jelu ili ga pojedite za užinu. Pogodan za one koji poste ili vode računa o ishrani.

Potrebno je
- 1 srednja bundeva
- malo maslinovog ulja
- so
- biber
Priprema
Bundevu isecite na veće komade, pa je očistite od semenki i ogulite koru. Poređajte kriške na pleh obložen papirom za pečenje, pospite ih sa malo maslinovog ulja, posolite i pobiberite. Stavite pleh u rernu i pecite bundevu na 200 stepeni oko 20 minuta dok skroz ne omekša. Izvadite iz rerne i ostavite da se malo prohladi. Bundevu stavite u blender i izmiksajte dok ne dobijete kompaktnu smesu. Možete da iskoristite i štapni mikser. Možete da dodate još malo maslinovog ulja ili kockicu putera. Pire preručite u činiju, a ukoliko preostane posle jela čuvajte ga u frižideru, jer je lep i kada se skroz ohladi.
Pripremite fantastične palačinke po receptu sertifikovane savetnice za ishranu, Snežane Paučinac Napravite malo drugačije mafine. Dodajte im krompir, ovsene pahuljice i dobićete potpuno drugačiji ukus. Đumbir daje posebnu aromu svakom zalogaju. Napravite najsočnije krmenadle koje se tope u ustima po receptu Dušice Stamenković iz Mladenovca. Ovaj kolač, po receptu Sanje Mandić iz Pančeva, postaće redovan na vašoj slavskoj trpezi. Mekan, lagan, prepun fila… Ma, oduševićete se kada ga probate. Napravite ovaj kremasti sos, i dodajte novu draž vašem jelu. Pravi se brzo i jednostavno. Možete da ga dodate jelima sa mesom, špagetama, ide uz sve.
BEZGLUTENSKE PALAČINKE SA HELJDOM Recept i intervju sa Snežanom Paučinac
MAFINI OD KROMPIRA Bolji nego oni klasični, hrskavi i aromatični
NAPRAVITE NAJSOČNIJE KRMENDALE Recept nam je dala Dušica iz Mladenovca i otkrila tajnu najmekšeg mesa koje ste do sada jeli
BELA VOĆNA MAĐARICA Sanja nam je dala recept za kolač koji će vas raspametiti, još je ukusniji od klasične čokoladne verzije
SOS OD PEČURAKA Kremast, a odlično se slaže sa mesom i testeninom
Komentari (0)