ČUPAVI KOLAČ OD BUNDEVE Mirisan i mekan kao pamuk, za prave sladokusce
Mirisni desert oduševiće i one koji ne vole bundevu.
Potrebno je:
- 1 l mleka
- 1 šolja šećera
- 1 šolja brašna
- 1 kašika kukuruznog skroba
- 1 kašičica vanilinog šećera
- 125 g putera
- 2 šolje osušenog kokosa
Za puding od bundeve:
- 1 bundeva
- 200 g zaslađenog kondenzovanog mleka
- 200 ml mleka
- 80 g kukuruznog skroba
- 1/4 kašičice cimeta u prahu
Priprema:
U lonac sipajte mleko, šećer, brašno, kukuruzni skrob, pa zakuvajte na srednjoj vatri, uz neprestano mešanje. Umešajte puter i vanilin šećer. Mrvicama kokosa pokrijte dno pleha, pa preko rasporedite smesu. Ostavite u frižideru da se prohladi. Zatim, isecite bundevu na kocke, pa ubacite u lonac. Nalijte vodu pa poklopite i kuvajte oko 15 minuta. Onda ocedite vodu, pa je prelijte kondenzovanim mlekom. Sve izblendajte pa dodajte mleko, cimet i kukuruzni skrob. Mešajte sve vreme na srednjoj vatri, dok ne provri. Smesu od bundeve prelijte preko ohlađene podloge, pa ostavite u frižideru da se ohladi. Isecite na 6 jednakih pravougaonika, pa svaki podelite na pola da dobijete 12. Rolajte jedan kraj ka drugom, da dobijete mini rolate.Pospite pistaćima. Bon appetit!
Možda vas zanima:
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
DOMAĆI JAFA KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE I dupla mera će biti malo
Savršen za hladne dane i praznike.
MIRISNI ROLAT SA CIMETOM I BUNDEVOM Zbog njega se krši svaka dijeta
Kremast i sladak, i dupla mera je malo.
KOKOS KOLAČ ZA SVE PRILIKE Kremast, lagan i savršen, polizaćete i tanjir
Savršen desert za sve prilike.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)