NAJBRŽI UŠTIPCI OD SAMO 4 SASTOJKA Uz ovaj dodatak postaju još mekaniji i ukusniji
Vrući uštipci su odlični ako ih poslužite sa kajmakom ili paradajzom, ali i sa domaćim džemom
Uštipke svi vole da jedu u raznim varijantama.I slatke i slane. Ovaj recept će raspametiti sve domaćice.
Potrebno vam je 4 sastojka koja sjedinite i kašikom vadite i na kraju sipate u zagrejano ulje. Vrući uštipci su odlični ako ih poslužite sa kajmakom ili paradajzom, ali i sa domaćim džemom. Jogurt je obavezan sastojak jer ih čini mekanim i ukusnijim.
Potrebno je:
- 4 jajeta
- 500 ml jogurta
- 500 g brašna
- 10 g praška za pecivo
Priprema:
Jaja umutite žicom sa jogurtom, pa dodajte brašno i prašak za pecivo.
Sjedinite žicom i kašikom vadite smesu i sipajte u zagrejano ulje.Stavite ih na ubrus da se malo procede.
Možda vas zanima:
UŠTIPCI OD MLEVENOG MESA Polizaćete prste koliko su slasni, ovakve do sada niste jeli
Nema ko vam neće tražiti recept.
NEODOLJIVI UŠTIPCI Sočni i slasni, po starom bakinom receptu
Slasni ušipci za pravo uživanje.
BRZINSKI RECEPT Ruski lažni uštipci od 2 vrsve sira
Ako volite uštipke onda probajte i ovo rusko pecivo sa dve vrste sira
BAKIN TAJNI RECEPT Evo zbog čega joj uštipci uvek ispadnu mekani, a ne upiju ni kap ulja
Uštipci su uvek dobar zalogaj, a idu i sa slatkim i slanim namazima. Tope se u ustima sa kajmakom, urnebes salatom, ajvarom, sirom, ali i sa šećerom u prahu, pekmezom, medom, eurokremom. Odlično idu uz sve jer su neutralnog ukusa
POSNE LEPINJICE IZ TIGANJA Gotove za par minuta, a smažu se još brže, cela porodica će uživati
Neće vam trebati mnogo truda i, što je najvažnije, kuhinja neće biti zaprljana...
PILAV SA PEČURKAMA Savršen za one koji poste, ovom kremastom jelu nema mane
Po želji pospite listićima badema...
POTAŽ OD BUNDEVE ZA POST NA VODI Gotov za 25 minuta, a ukusan kao da ste ga kuvali nekoliko sati
Ukusan, jednostavan, bez merenja u gram
MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovo su najbolje posne prženice, jedan sastojak im daje neodoljiv ukus
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili...
Komentari (0)