ODLIČNA IDEJA ZA BRZ RUČAK gotov za pola sata PILETINA IZ VOKA servirana na salati
Miris i ukus sočne pečene piletine je neopisiv. Ali da ne biste morali da čekate vreme potrebno za pečenje piletine u rerni, imamo sjajnu ideju - piletinu pečenu u voku.
Da biste pripremili sočne komade mesa za zdrav ručak, važno je da meso marinirate i poslužite uz sveže isečeno povrće.
Piletina iz voka servirana na salati
Sastojci:
400 g pilećih prsa
500 g salate (zelena salata i rukola)
1 šargarepa
½ avokada
pola pomorandže
1 kašika meda kašika senfa
sok od jednog limuna
so i biber
maslinovo ulje
Priprema:
Piletinu isecite na trakice, posolite i pobiberite i marinirajte 15 minuta u mešavini senfa i meda. Zagrejte vok sa malo maslinovog ulja i dodajte piletinu. Da bi meso ostalo sočno, kuvajte na jakoj vatri nekoliko minuta da se mesu zatvore pore, pa smanjite vatru i kuvajte na srednjoj vatri petnaestak minuta. U međuvremenu na tanjir rasporedite zelenu salatu isečenu na trakice, rukolu, tanko isečenu šargarepu, kriške avokada i pomorandže (sa kojih ste skinuli koru). Povrću dodati gotovu piletinu i preliti sosom koji se lako priprema od kašike senfa, meda i limunovog soka.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
OBROK SALATA ZA SVAKI DAN Praktična za posao, a odmah se pojede
Obični sastojci, a preukusna je.
Sočna piletina s limunom na francuski način osvojiće vas svakim zalogajem
Piletina na francuski način biće gotova je za 45 minuta, a osvojće vas svojim snažnim ukusima koji obična pileća prsa pretvaraju u najukusniju zvezdu vašeg tanjira.
VRUĆA MEKSIČKA KAFA Razbudiće vas očas posla, a tradicionalno se pije uveče
Uglavnom se dodaje sladoled od vanile, ali možete da zasladite ili aromatizujete po želji.
NAPRAVITE PRAVI DOMAĆI JOGURT: Potrebna su vam samo dva jednostavna sastojka, rezultat je neverovatan
Donosimo vam sjajan i jednostavan recept za domaći jogurt
VEČERA ZA 10 MINUTA Treba vam samo par tortilja i imaćete pravu gozbu
Ko kaže da je za kulinarski specijalitet neophodno provesti u kuhinji nekoliko sati, grdno se prevario.
CEO ŽIVOT POGREŠNO KUVATE PIRINAČ Samo ako ga ovako pripremite, biće kao iz restorana
Koliko vam se samo puta desilo da umesto rastresitog zrna, dobijete gnjecavu smesu?
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
Komentari (0)