ODLIČNA IDEJA ZA BRZ RUČAK gotov za pola sata PILETINA IZ VOKA servirana na salati
Miris i ukus sočne pečene piletine je neopisiv. Ali da ne biste morali da čekate vreme potrebno za pečenje piletine u rerni, imamo sjajnu ideju - piletinu pečenu u voku.
Da biste pripremili sočne komade mesa za zdrav ručak, važno je da meso marinirate i poslužite uz sveže isečeno povrće.
Piletina iz voka servirana na salati
Sastojci:
400 g pilećih prsa
500 g salate (zelena salata i rukola)
1 šargarepa
½ avokada
pola pomorandže
1 kašika meda kašika senfa
sok od jednog limuna
so i biber
maslinovo ulje
Priprema:
Piletinu isecite na trakice, posolite i pobiberite i marinirajte 15 minuta u mešavini senfa i meda. Zagrejte vok sa malo maslinovog ulja i dodajte piletinu. Da bi meso ostalo sočno, kuvajte na jakoj vatri nekoliko minuta da se mesu zatvore pore, pa smanjite vatru i kuvajte na srednjoj vatri petnaestak minuta. U međuvremenu na tanjir rasporedite zelenu salatu isečenu na trakice, rukolu, tanko isečenu šargarepu, kriške avokada i pomorandže (sa kojih ste skinuli koru). Povrću dodati gotovu piletinu i preliti sosom koji se lako priprema od kašike senfa, meda i limunovog soka.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
OBROK SALATA ZA SVAKI DAN Praktična za posao, a odmah se pojede
Obični sastojci, a preukusna je.
Sočna piletina s limunom na francuski način osvojiće vas svakim zalogajem
Piletina na francuski način biće gotova je za 45 minuta, a osvojće vas svojim snažnim ukusima koji obična pileća prsa pretvaraju u najukusniju zvezdu vašeg tanjira.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)