Sočna piletina s limunom na francuski način osvojiće vas svakim zalogajem
Piletina na francuski način biće gotova je za 45 minuta, a osvojće vas svojim snažnim ukusima koji obična pileća prsa pretvaraju u najukusniju zvezdu vašeg tanjira.
Piletina u francuskom stilu
Sastojci:
1 limun
4 kom. pilećih prsa
1/2 šolje oštrog brašna + dodatnih 1/2 kašike brašna
2 jaja
3 kašike maslinovog ulja
1 šolja pileće supe
¼ šoljice suvog belog vina
4 kašike putera
1 kašika seckanog svežeg peršunovog lista
Priprema:
Narendati koricu 1/2 limuna i ostaviti sa strane. Limun prepolovite - od polovine izerendajte koru i iscedite sok - trebaće vam 1,5 kašika. Preostalu polovinu limuna isecite na tanke kolutiće. Stavite pileća prsa između dva komada plastične folije i tucite ih čeekićem za meso dok ne dobijete odreske debljine oko 7 mm. Pomešajte pola šolje brašna sa solju i biberom na velikom plitkom tanjiru. Jaja lagano ih umutite viljuškom. Umočite pileća prsa prvo u jaja, a zatim u začinjeno brašno. U tiganju na maslinovom ulju pržite 2 komada pilećih prsa oko 5 minuta s obe strane. Izvadite meso iz tiganja, dodajte ostatak ulja i na isti način propržite preostala 2 komada mesa. Kada izvadite meso iz tiganja, prekrijte ga alu-olijom da ostane toplo. Ostatak ulja za prženje prelijte belim vinom i sačekajte da se istopi sve što je dospelo na dno tiganja. Zatim dodajte bujonpomešan sa 1/2 kašike brašna, puterom, limunovim sokom i limunovom koricom. Pustite da krčka 5 minuta, dok se sos malo ne zgusne. Posolite i pobiberite. Vratite meso u tiganj, zajedno sa okruglim kriškama limuna i polovinom količine peršuna i ostavite da se krčka oko 2 minuta. Poslužite posuto ostatkom peršuna.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
Hrskava krilca iz rerne PRSTE DA POLIŽEŠ a tajna je u sastojku koji vam nikad ne bi pao na pamet
Ovo su najhrskavija krilca koja ćete ikad probati!
RECEPT KOJI JE ODUŠEVIO MILIONE Piletinu na ovaj način pravićete zauvek
Od sada ćete meso pohovati samo ovako
Sočna piletina s pečurkama OSVAJA SVAKIM ZALOGAJEM
Iznenadite svoja nepca ukusnim i sočnim pilećim prsima u kombinaciji sa šampinjonima.
Kad probate ovaj recept, samo ćete ovako da pripremate piletinu (VIDEO)
Jednostavan recept za pileće uštipke koji svima uspevaju.
HRISTOS VOSKRESE! Trpeza želi svojim čitaocima srećan Uskrs!
Želimo vam obilje mira, radosti i ljubavi u ovom svetom prazniku
MILFOJ Neodoljivi francuski desert koji miriše na vanilu, a topi se u ustima
Francuski specijalitet u savršenom spoju baršunastog krema, hrskavih korica i opojne vanile. Poznat pod imenom Napoleon, milfoj u bukvalnom prevodu znači „1000 listova“. Smatra se da je Francuz Pjer la Varen prvi put opisao recept 1651. godine. Ovaj desert se nekada spremao u 720 slojeva dok ta cifra danas dostiže i 2.048. Postoje i slane varijante sa sirom i spanaćem, kakve se prave u Italiji, ali ova slatka je neodoljiva.
GERMKENDLE Austrijsko poslastičarsko čudo osvojiće i one izbirljive, recept je proveren a ukus savršen
Knedle, nastale u Beču, prave se od mekog dizanog i kuvanog testa, punjene su aromatičnim džemom od šljiva, posute makom i šećerom, te prelivene sosom od vanile ili rastopljenim maslacem, pravo su poslastičarsko čudo. Ako ih do sada niste probali, obavezno to uradite, nećete se pokajati. Savršene su.
REVANI JE KLASIK KOJI NIKO NE ODBIJA Priprema je jednostavna, a govori 5 jezika
Revani je tradicionalni kolač od griza natopljen šećernim sirupom (šerbetom), vrlo sladak, sočan i neponovljivog ukusa. Najčešće se poslužuje sečen na kocke ili rombove i ukrašen seckanim pistaćima. Ovaj kolač prisvajaju i Turci i Grci, a prema Tini Vaserman, ekspertu jevrejske kuhinje, originalni recept može da se pripiše i Jevrejima koji su posle migrirali u Tursku 1492. Prvobitno nazvan tishpishti, preimenovan je u Revani u čast istoimenog turskog pesnika 16. veka. Ovaj fenomenalan kolač idealan je za sve prilike, podseća na koh, a jedinstven je i drugačiji.
PROFITEROLE Italijanski desert koji podseća na princes krofne a osvaja ukusom
Tradicionalan italijanski desert profiterole sastoje se od čokoladnog peciva punjenog šlagom ili kremom za pecivo, a prelivene su čokoladnim sosom. Italijanski kuvar Popelini je predstavio ovaj gurmanski desert na francuskom dvoru tokom vladavine Henrija II i Katarine de Mediči iz Francuske. Slične našim princes-krofnama, neodoljive, kremaste i jedinstvene, nestaće brzinom svetlosti kada ih poslužite ukućanima i gostima.
Komentari (0)