Sočna piletina s limunom na francuski način osvojiće vas svakim zalogajem
Piletina na francuski način biće gotova je za 45 minuta, a osvojće vas svojim snažnim ukusima koji obična pileća prsa pretvaraju u najukusniju zvezdu vašeg tanjira.

Možda vas zanima:

Hrskava krilca iz rerne PRSTE DA POLIŽEŠ a tajna je u sastojku koji vam nikad ne bi pao na pamet
Ovo su najhrskavija krilca koja ćete ikad probati!

RECEPT KOJI JE ODUŠEVIO MILIONE Piletinu na ovaj način pravićete zauvek
Od sada ćete meso pohovati samo ovako

Sočna piletina s pečurkama OSVAJA SVAKIM ZALOGAJEM
Iznenadite svoja nepca ukusnim i sočnim pilećim prsima u kombinaciji sa šampinjonima.

Kad probate ovaj recept, samo ćete ovako da pripremate piletinu (VIDEO)
Jednostavan recept za pileće uštipke koji svima uspevaju.
Piletina u francuskom stilu
Sastojci:
1 limun
4 kom. pilećih prsa
1/2 šolje oštrog brašna + dodatnih 1/2 kašike brašna
2 jaja
3 kašike maslinovog ulja
1 šolja pileće supe
¼ šoljice suvog belog vina
4 kašike putera
1 kašika seckanog svežeg peršunovog lista
Priprema:
Narendati koricu 1/2 limuna i ostaviti sa strane. Limun prepolovite - od polovine izerendajte koru i iscedite sok - trebaće vam 1,5 kašika. Preostalu polovinu limuna isecite na tanke kolutiće. Stavite pileća prsa između dva komada plastične folije i tucite ih čeekićem za meso dok ne dobijete odreske debljine oko 7 mm. Pomešajte pola šolje brašna sa solju i biberom na velikom plitkom tanjiru. Jaja lagano ih umutite viljuškom. Umočite pileća prsa prvo u jaja, a zatim u začinjeno brašno. U tiganju na maslinovom ulju pržite 2 komada pilećih prsa oko 5 minuta s obe strane. Izvadite meso iz tiganja, dodajte ostatak ulja i na isti način propržite preostala 2 komada mesa. Kada izvadite meso iz tiganja, prekrijte ga alu-olijom da ostane toplo. Ostatak ulja za prženje prelijte belim vinom i sačekajte da se istopi sve što je dospelo na dno tiganja. Zatim dodajte bujonpomešan sa 1/2 kašike brašna, puterom, limunovim sokom i limunovom koricom. Pustite da krčka 5 minuta, dok se sos malo ne zgusne. Posolite i pobiberite. Vratite meso u tiganj, zajedno sa okruglim kriškama limuna i polovinom količine peršuna i ostavite da se krčka oko 2 minuta. Poslužite posuto ostatkom peršuna.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.

SAHER TORTA Donosimo vam originalni recept za neodoljivu čokoladnu poslasticu
Kremasta i sočna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)