NAPRAVITE RUČAK OD 200 DINARA ZA CELU PORODICU Potaž od OVOG povrća ugrejaće vam srca
Jednostavno se pravi i jako je ukusan.
Zimski potaž
Sastojci:
1 kg cvekle
1 nakisela jabuka
1 l pileće supe
1 crni luk
2 kašike putera
sok 1/2 limuna
2 kašike kisele pavlake
2 kašike rena
so, biber
Priprema:
Oljuštite cveklu i jabuku i isecite ih na kockice. U loncu rastopite puter, pa na njemu dinstajte sitno seckani crni luk. Kad se zacakli, dodajte cveklu i jabuku, pa ulijte vruću supu. Posolite, pa kuvajte 20 minuta, dok cvekla sasvim ne omekša. Usitnite štapnim mikserom potaž. Vratite na ringlu, pa doterajte začine. Na kraju dodajte sok limuna, ren i kašiku kisele pavlake. Servirajte sa kašikom kisele pavlake.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
IZNENADITE NENAJAVLJENE GOSTE Hrskavi i slasni brusketi za svaki dan
Caka je u - belom luku.
DESERT KOJI TREBA NAPRAVITI SVAKA DOMAĆICA Ukusne orah štanglice za svaki dan
Nije ništa komplikovano u njihovoj pripremi.
DOMAĆI RATLUK BOLJI NEGO KUPOVNI Za 15 minuta imaćete stari, poznati slatkiš
Divne je strukture i finog mirisa.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)